"ĐOKOVIĆ JE NAJZDRAVIJI ČOVEK NA PLANETI!" Bivši zvaničnik UN udario na Ameriku i Australiju zbog Novaka

Novosti online

20. 07. 2022. u 21:39

KAKO se bliži Ju-Es open i kako postaje sve izvesnije da tamo neće biti Novaka Đokovića, sve je više onih koji dižu glas i staju u odbranu najboljeg srpskog tenisera

ЂОКОВИЋ ЈЕ НАЈЗДРАВИЈИ ЧОВЕК НА ПЛАНЕТИ! Бивши званичник УН ударио на Америку и Аустралију због Новака

FOTO: Tanjug/AP

Tako se sada oglasio i Rameš Takur, bivši pomoćnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, koji je poreklom iz Indije, a sada radi kao pisac i novinar.

Naime, on je u opširnom autorskom tekstu pod naslovom "Đoković i Ju-Es open: Pustite ga da igra" transparentno iskazao stav da Nole mora kročiti na američki kontinent, uz podrobno objašnjenje zašto je tog mišljenja. 

Razloga je mnogo, a jedan od njih jeste činjenica da američke vlasti od domaćih sportista ne zahtevaju vakcinaciju, ali da svako ko ulazi u zemlji ipak mora imati dokaz o imunizaciji.

Takur se nije libio ni da udari na bivšu vrhušku Australije, nazivajući njihovu odluku da deportuju kralja "belog sporta" smešnom. 

Foto: Profimedia/AP

Podsetimo, Đoković je u "zemlji kengura" zbog odlučne odluke da odbije vakcinaciju viđen kao "pretnja po javno zdravlje i poredak".

- Tvrdnja da 'No-vaks' Đoković predstavlja pretnju po zdravlje drugih je smešna. Među najboljim teniserima svih vremena, jedan od najvećih savremenih sportista, prema svim sportskim kodeksima, a takođe i verovatno najzdraviji čovek na planeti, koji je opsesivno-kompulsivan u pogledu svoje kondicije.

Pre nego što je došao do najaktuelnije teme, Ju-Es opena, Indijac je iskoristio priliku da još malo "pecne" Australijance.

- Đokovićeva deportacija bila je sitan i osvetoljubiv primer medicinske tiranije. To nije potkrepilo samoidentitet Australijanaca, kao slobodoumnog naroda, umesto toga potvrđujući dosetku pokojnog Klajva Džejmsa: "Problem sa Australijancima nije u tome što toliko njih vodi poreklo od osuđenika, već u tome što toliko njih vodi poreklo od zatvorskih službenika."

FOTO: Tanjug/AP

U izuzetno opširnom tekstu, gde bivši pomoćnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija iznosi brojke u kojima govori o uspešnosti vakcina,a ujedno i u Novakovoj deportaciji iz Australije, "poentirao" je na samom kraju, gde je istakao da ovakav slučaj ne bi smeo da se ponovi u Njujorku.

- Zbog toga bih voleo da Amerikanci odbiju ponavljanje fijaska za Ju-Es open. Ipak, vlasti tvrdoglavo ignorišu činjenice tokom pandemije. To je primer bon mota Džordža Orvela, u članku u  "Tribjun" od 22. marta 1946: "Da bi se videlo šta je pred nosom potrebna je stalna borba".

FOTO: Tanjug/AP

Tekst je Takur objavio u ime "Braunstoun instituta", koji se bavi društvenim i ekonomskim istraživanjima.

Ovaj pisac je dobitnik brojnih nagrada u Indiji za društveni doprinos, kao i za najčitaniju knjigu u ovoj zemlji 2014. godine. 


BONUS VIDEO: Rusi navijaju - Kosovo je srce Srbije
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)