VREME JE ZA ISTINU: "Šumaherova porodica laže već devet godina"

Novosti online

20. 07. 2022. u 09:43

VILI Veber je čovek koji je vodio brigu o karijeri Mihaela Šumahera. On tvrdi da ga je porodica legendarnog vozača odbacila nakon njegove nesreće na skijanju i optužio ih je za laganje o zdravstvenom stanju sedmostrukog prvaka sveta u Formuli 1.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ИСТИНУ: Шумахерова породица лаже већ девет година

FOTO: EPA

Podsetimo, Šumaher je 2013. godine doživeo nesreću na skijanju u francuskim Alpima kada se spuštao neoznačenim delom staze, kada je izgubio kontrolu nad skijama, pao i glavom udario u kamen. Odmah nakon nesreće je u kritičnom stanju prevezen helikopterom u najbližu bolnicu.


Doktori su mu odradili dve operacije, a nakon toga je stavljen u veštačku komu kako bi se sačuvalo što više njegovih moždanih funkcija. U junu 2014. godine Šumaher je izašao iz indukovane kome, a njegova menadžerka Sabine Kem je potvrdila kako nekadašnji vozač Ferarija čuje i odgovara na dodir.

Takođe, tada je objavljeno kako slavni F-1 šampion napušta bolnicu i oporavak nastavlja u svojoj kući na Ženevskom jezeru. Njegova supruga Korina i ostali članovi porodice od nesreće ne žele da govore o Šumaherovom stanju, pa je to stvorilo mnogo površnih informacija.

Bivši Šumijev menadžer se prisetio šta se sve dešavalo nakon stravičnog događaja na skijanju.

- Više stotina puta sam pokušao da kontaktiram sa Korinom. Nije mi odgovarala na pozive. Zvao sam i Žana Tota (bivši izvršni direktor Ferarija i aktuelni predsednik Svetske automobilske federacije) koji mi je rekao da ne idem u bolnicu, da pričekam jer je prerano. Kad sam sutradan zvao, niko mi se nije javio. Nisam očekivao takvo ponašanje i zbog toga sam i dalje ljut. Rekli su mi da se pomerim sa strane, da je prerano, a sad je prekasno. Prošlo je devet godina. Vreme je da kažu istinu - rekao je Veber.


On je potom rekao da je imao razumevanje za porodicu, ali da oni lažu.

- Imao sam razumevanja za njih kada se to dogodilo, uostalom, uvek sam radio sve da zaštitim Mihaelov privatni život. Ali od tada od njih ne dobijamo ništa osim laži -  izjavio je Veber za "Gazetu delo sport".


Čovek koji je vodio brigu o karijeri slavnog vozača je rekao da ga i dan-danas boli kada priča o tome.

- Godinama nakon nesreće rekao sam sebi da ću samo paziti na svoju porodicu. Mihael mi je bio kao sin. I danas me boli da pričam o tome. Samo se nadam da će mi jednog dana zazvoniti telefon i da će to biti on i da će reći: "Vili, siđi ovamo, imamo mnogo toga da pričamo". Mislim da bi njegovi obožavaoci bili srećni ako bi dobili iskrenu poruku o Mihaelovom zdravlju - zaključio je Veber za italijanski list.

Mihael Šumaher trenutno ima 53 godine i poznato je samo da više nije u indukovanoj komi. Izveštaji da je vezan za krevet i da je u "vegetativnom stanju" samo su spekulacije, a prava istina je daleko od očiju javnosti.

BONUS VIDEO: Novak se obratio mladim teniserima
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave