STEFAN ĐOKOVIĆ ZVEZDA VIMBLDON! Novak: Totalno je u tenisu, ali za mene su druge stvari bitne

Novosti online

04. 07. 2022. u 08:43

Novak Đoković je nakon problema u drugom setu uspeo da prilično rutinski savlada Tima van Rajthovena u četvrtom kolu Vimbldona i plasira se u četvrtfinale.

СТЕФАН ЂОКОВИЋ ЗВЕЗДА ВИМБЛДОН! Новак: Тотално је у тенису, али за мене су друге ствари битне

EPA

Posle meča pričao je o pravilima u Londonu, Pitu Samprasu, sastavio idealnog tenisera, obratio se legendarnoj Bili Džin King, ali je govorio i o sinu Stefanu.

Đoković junior je prava atrakcija na Vimbldonu, kamere ga hvataju kako prati tatine mečeve iz boksa i navija, a ostala je upamćena i "prozivka" za Novaka i Gorana Ivaniševića vezana za trambolinu, snimljen je i kako igra tenis...

A novinare je zanimalo da li Novaka Stefanov forhend podseća na Nadalov. 

- On voli to da radi. Zna da me plaši na terenu kada završi zamah tu iznad glave. Zna da to ne volim previše. Pokušavam da ga naučim da povuče reket pored glave, preko ramena. Radi i jedno i drugo. Kada god odradi onaj zamah nasmeje se jer zna. Imamo smešne momente na terenu. Koristim svaku priliku koju imam da igram sa njim jer je sad potpuno u tenisu. Sve oko tenisa, kako može da igra, da gleda, analizira stvari. Pričamo o tome. Sinoć kada sam ga vodio na spavanje, postavio mi je pitanje: koja je razlika između glave reketa, žica, zašto neko španuje sa manje napetosti, sva ta osnovna pitanja koja interesuju decu - objasnio je Novak.

FOTO: Tanjug/AP

 

On ističe da ne forsira sina da se bavi tenisom.

- Trenutno je zaljubljen u tenis. Bila je to potpuno njegova želja da krene sa tenisom. Naravno da ću biti tu za njega, ali neću ga terati da bude na terenu, ako želi uvek ću biti spreman da budem tamo i da igram sa njim.

Ipak, smatra da je rano pričati o profesionalnoj karijeri.

- Podržaću ga na svaki mogući način ako želi da bude profesionalni teniser, ako to stvarno želi. Ipak, prerano je pričati o tome, najiskrenije. Nema još ni osam godina. Za mene je bitno da imamo tu vezu oca i sina pre svega i da uživa u životu, da se zabavlja. Okušao se u različitim sportovima. To je veoma važno. Dok sam odrastao ja sam skijao, igrao fudbal, tenis, bavio se borilačkim veštinama. Smatram da je veoma bitno da pogotovo u tako mladim godinama ima različite stimulanse iz različitih perspektiva i sportova, različita su kretanja i aktivnosti. Ne volim da se neka deca veoma rano usredsrede na jedan sport. Osećam da je važno isprobati različite stvari i da će to pomoći da se razvije mozak i motoričke veštine.

BONUS VIDEO: Amerikanac propevao na srpskom zbog Novaka Đokovića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)