"DEMONI AUSTRALIJE PROGONE NOVAKA": Srbin će ih sahraniti sve, veruje legendarna američka teniserka

V.M.P.

25. 06. 2022. u 12:14

TURBULENTAN i mučan period za Novaka Đokovića, započete na Otvorenom prvenstvu Australije, nastavljen je nakon što je Srbin izgubio od najvećeg rivala, Rafaela Nadala u četvrtfinalu turnira u "Bulonjskoj šumi". Nakon 373 nedelje uz dosta političkih upliva svrgnut je sa teniskog trona, a ceo narativ koji je ga je okruživao za tili čas je promenjen.

ДЕМОНИ АУСТРАЛИЈЕ ПРОГОНЕ НОВАКА: Србин ће их сахранити све, верује легендарна америчка тенисерка

Foto: Profimedia/Ilustracija

Srpski teniser kreće u poteru za "El matadorom", kako bi sustigao njegov impresivan skor od 22. titule na najvećim teniskim turnirima. To je jedini podatak za koji se "slepo" drže "Novakomrzci" kako bi osporili srpsku dominaciju "belim sportom".

Đoković sada kreće u pohod na Vimbldon i još uvek čeka svoju prvu grend slem titulu u godini. Veliki udeo u tom podatku imala je činjenica da je deportovan iz Australije u januaru, zbog iracionalnog uverenja da će njegovi stavovi o vakcinaciji dovesti ljude ove zemlje u opasnost.

Ilustracija

Legendarna Američka teniserka koja sada radi kao teniski analitičar, Pem Šrajver je taj incident opisala kao "debakl". Iako je nesumnjivo ova farsa unazadila u svim aspektima srpskog asa ove godine, ona veruje da je sada u poziciji da to može da iskoristi kao dodatnu motivaciju za uspeh.

- Novak Đoković će pronaći način da osvoji Vimbldon, urpkos tome što ga demoni Australije i dalje progone, ali sahraniće ih sve, i to pobedom na najprestižnijem grend slemu.

- Njegova igra na travi je sjajna, osvojio je poslednja tri odigrana Vimbldona, a osećam da  spremniji za ovo u poređenju sa Parizom. Igranje na travi za njega je potpuno drugačija priča u poređenju sa šljakom. Unapredio je servis na ovoj podlozi neverovatno u poslednje vreme, a takođe mislim da je najbolji riterner koga je ovaj sport ikada imao. Ima glad i želju da radi dobro, sigurno neće želeti da Nadalu olako prepusti treći grend slema ove godine. 

Foto: AP

Baš kao i prethodnih godina Novak nije odigrao niti jedan zvanični turnir pre nezvaničnog prvenstva sveta u tenisu.

- Volela bih da je odigrao neki turnir zagrevanja za grend slem, ali mislim da se osećao potpuno ispražnjeno, posle svih turnira na šljaci koje je igrao u proleće i naročito posle poraza u četvrtfinalu u Otvorenog prvenstvo Francuske - zaključila je igračica koja je u svojoj bogatoj karijeri osvojila 22. grend slem turnira.

Đoković će ciljati na četvrtu uzastopnu titulu na Vimbldonu nakon što je osvojio prestižni grend slem 2018, 2019. i 2021. godine, a izdanje 2020. je otkazano zbog kovid virusa.

Ljubitelji "belog sporta" moći će da uživaju u predstojećem Vimbldonu koji počinje 27. juna, a prvi protivnik srpskog tenisera biće Korejac Kvon, koji zauzima 85. mesto na ATP listi. 

BONUS VIDEO - Poruka rumunske teniserke čitaocima "Novosti"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)