ROLAN GAROS OVO NE PAMTI: Đoković ih je naterao da ponize Nadala

Novosti online

30. 05. 2022. u 10:52

U maju 2006. godine Novak Đoković i Rafal Nadal odigrali su svoj prvi meč. Bilo je to na Rolan Garosu. Sastali su se u četvrtfinalu koje je tada mladi srpski as predao posle dva izgubljena seta (4:6, 4:6). Malo ko je tada očekivao da će posle tog duela na pariskoj šljaci odigrati još 57 mečeva i osvojiti pregršt najvažnijih trofeja u belom sportu.

РОЛАН ГАРОС ОВО НЕ ПАМТИ: Ђоковић их је натерао да понизе Надала

Tanjug/AP

Sada, 16 godina kasnije, Nole i Rafa ponovo će da se sastanu na Rolan Garosu, ponovo u četvrtfinalu, ali ovoga puta je ulog hiljadu puta veći nego kad su se prvi put sastali.

Trka za najuspešnijeg tenisera svih vremena vrlo lako može da bude odlučena posle njihovog 59. dvoboja. Trenutni skor je 30:28 za Novaka, ali pobeda u utorak ima neprocenjivu vrednost.

Kao nikada do sada, Novak Đoković važi za aspolutnog favorita u meču protiv Rafe Nadala. Nešto što se na šljaci, omiljenoj podlozi Španca, nikada do sada nije dogodilo.

Poznate svetske kladionice na Novaka Đokovića daju kvotu 1.44, dok na Rafu Nadala daju 2.75! Zvuči neverovatno, ali je istinito. Fakat je da Srbin, najbolji teniser sveta, igra neverovatno na Rolan Garosu, pleni sigurnošću i optimizmom. Sa druge strane, Španac je u poslednjem okršaju protiv mladog Ože-Alijasima prošao na mišiće, posle pet setova.

Foto: Printskrin

 

Nole do četvrtfinala i okršaja sa Rafom Nadalom nije izgubio nijedan set! Japanca Jošita Nošioku pobedio je ubedljivo sa 6:3, 6:1, 6:0, Aleksa Molčana takođe sa 6:2, 6:3, 7:6. Ništa manje surov nije bio ni prema Slovencu Aljazu Bedenu koga je dobio sa 6:3, 6:3, 6:2, dok je svu moć demonstirao na upornom Argentincu Dijegu Švarcmanu kojeg je počistio sa terena sa 6:1, 6:3, 6:3.

Sa druge strane, Rafa Nadal je juče jedva pobedio mladog Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 6:3. Pre toga, savladao je Van den Zandšalpa sa 6:3, 6:2, 6:4, Francuza Mutea sa 6:3, 6:1, 6:4, Australijanca Tompsona sa 6:2, 6:2, 6:2.

Zbog svega toga i ne čudi što su kladionice toliko ponizile Španca, a favorizovale Srbina. 

BONUS VIDEO: KAD JE ĐOKOVIĆ POSETIO OSTROG: Ovako je protekla poseta najboljeg tenisera sveta velikoj srpskoj svetinji

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024