SRBIN ZAVRŠIO UČEŠĆE NA ROLAN GAROSU: Krajinović pružio odličan otpor devetom igraču sveta

Č. V.

27. 05. 2022. u 18:25

SRPSKI teniser Filip Krajinović završio je učešće na Rolan Garosu u trećem kolu, pošto je poražen od Feliksa Ože-Alijasima sa 7:6(3), 7:6(2), 7:5.

СРБИН ЗАВРШИО УЧЕШЋЕ НА РОЛАН ГАРОСУ: Крајиновић пружио одличан отпор деветом играчу света

FOTO: AP

Dobar meč odigrao je 55. igrač planete, ali u ključnim trenucima sva tri seta bolji je bio Kanađanin koji je morao mnogo da radi na ovom meču kako bi stigao do osmine finala.

Prvi set je bio izjednačen, nije viđena nijedna prilika za brejk što nije baš čest slučaj kad se igra na šljaci. Odlučujući za ishod uvodnog dela meča bio je 13. gem u kome je deveti igrač sveta dva puta rivalu oduzeo servis.

Nije Filip pao nakon gubitka seta, već je nastavio da igra dobro. Opet se ušlo u taj-brejk, ali ponovo je Ože-Alijasim u najbitnijem momentu bio pravi.

Treći segment meča počeo je odlično za Krajinovića koji je napravio rani brejk što mu je donelo prednost od 2:1. Ipak, Feliks je vratio izgubljeno u maratonskom osmom gemu. Momak iz Sombora je tada spasao četiri brejk lopte, no petu nije mogao.

Meč je odlučen kada je Srbin servirao za treći taj-brejk u meču. Nije to uradio dobro, pa je Kanađanin slavio posle tri sata i četiri minuta igre.

Ože-Alijasim će u narednom kolu igrati protiv Rafaela Nadala. Zanimljivo "bik sa Majorke" će morati da odmeri snage sa teniserom koga trenira njegov stric Toni.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri