ĐOKOVIĆ SVE BLIŽI REKORDU: Novak započeo 370. nedelju na čelu ATP liste

O. M.

16. 05. 2022. u 08:14 >> 08:56

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković započeo je 370. nedelju na čelu ATP liste, a trijumfom na Otvorenom prvenstvu Italije u Rimu obezbedio je ostanak na čelu teniskog karavana sve do kraja Rolan Garosa, dakle još najmanje tri nedelje.

ЂОКОВИЋ СВЕ БЛИЖИ РЕКОРДУ: Новак започео 370. недељу на челу АТП листе

FOTO: Tanjug/AP

Osvajanjem titule u Večnom gradu uvećao je saldo za 400 bodova, pošto je prošle godine poražen u finalu. 

Novak ima 8.660 bodova, Danil Medvedev ima 680 manje. Rus ove nedelje nastupa u Ženevi, dok će se Noletu sledeće nedelje brisati 250 poena za pobedu na Beograd 2 turniru koji je prošle godine upao kao alternativa zbog kašnjenja Rolan Garosa. Upravo zbog tog odlaganja Otvorenog prvenstva Francuske za nedelju dana, bodovi sa prošlogodišnjeg turnira ispašće sa liste tek sredinom juna.

Do tada će Novak već skupiti 373 nedelje na čelu ATP liste i doći će na samo četiri od apsolutnog rekorda koji drži Štefi Graf na VTA listi.

Treći je Aleksandar Zverev sa 7.200 bodova, a Stefanos Cicipas je zahvaljujući plasmanu u finale, za šta je dobio novih 420 bodova, pretekao Rafu Nadala sa 6.170 bodova.

Rafa je izgubio čak 910 bodova jer je stigao samo do trećeg kola, a prošle godine je bio šampion. Sada ima 5.525 bodova, što je i dalje skoro 1000 više od Karlosa Alkaraza na šestoj poziciji.

Top 10 upotpunjuju Andrej Rubljov, Kasper Rud, Feliks Ože Alijasim i Mateo Beretini koji je pao za četiri pozicije, a propustiće i Rolan Garos.

Što se tiče srpskih tenisera, Miomir Kecmanović je na 31. poziciji, Laslo Đere na 51, Filip Krajinović na 56, a Dušan Lajović na 66. mestu.

BONUS VIDEO - Novak i Jelena u ludom noćnom provodu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE MATERNJEG JEZIKA: Važnost očuvanja kulturnog identiteta