SRBIJA U SRCU: Novak Đoković posle hiljadite ATP pobede u prvi plan stavio svoj narod!

D. N.

14. 05. 2022. u 22:37

NOVAK Đoković je u subotu pobedio Kaspera Ruda u polufinalu ATP turnira Masters serije u Rimu, ali još dve veličanstvene stvari.

СРБИЈА У СРЦУ: Новак Ђоковић после хиљадите АТП победе у први план ставио свој народ!

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Đokovićev trijumf protiv Ruda (koji mu je obezbedio završnu brobu za trofej u italijanskoj prestonici), ujedno je bio - njegova hiljadita ATP pobeda (uz pomalo nestvarnu statistiku na putu ka mestu u istoriji). 

Ali, kada je meč okončan, on je rešio da se zahvali i - srpskom narodu.

Upitan od strane organizatora turnira da, dok je već uz teren, na našem jeziku "kaže koju" o trijumfu, istakao je najpre ovo:

- Mislim da sam odigrao dobro, posebno završna četiri gema. Zapravo, počeo sam i završio vrlo dobro. Manje-više sam držao meč pod kontrolom, igrao agresivno kada je trebalo, uspevao da se odbranim kada je Rud napadao. On je kvalitetan igrač, specijalista za šljaku, nije bilo lako, ali sam uspeo da pobedim - rekao je Nole.

Upitan šta misli o hiljaditoj pobedi, osmehnuo se.

- Znate, mnogo je godina prošlo od moje prve pobede, a imao sam sad tu privelegiju da ostvarim 1000. Jako sam srećan. Ovu pobedu dugujem svima koji su bili uz mene svih ovih godina. Familiji, članovima tima, ali i našem narodu. Svom tom našem narodu koji je širom planete bio uz mene, naglasio je najbolji igrač sveta.

Podsetimo, Novak Đoković će u finalu igrati protiv, nekima, neočekivanog, ali nimalo naivnog rivala nakon što oje u prvom polufinalu ispao treći teniser sveta.

BONUS VIDEO Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je postao najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere