ĐOKOVIĆ SVE MOĆNIJI! Sledi spektakl u polufinalu mastersa u Madridu

Александар Илић
Aleksandar Ilić

06. 05. 2022. u 15:30 >> 15:34

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković pobedio je Huberta Hurkača sa rezultatom 2:0 (6:3, 6:4) i obezbedio je na taj način mesto u polufinalu mastersa u Madridu, a tamo ga čeka pobednik meča Karlos Alkazar - Rafael Nadal.

ЂОКОВИЋ СВЕ МОЋНИЈИ! Следи спектакл у полуфиналу мастерса у Мадриду

FOTO: Tanjug/AP

Odlično je Đoković otvorio prvi set, došao je do brejka na startu, a potom ga je i potvrdio. Rivalu do kraja nije dao prilike da se vrati u set, brzo je poveo sa 3:0, nakon čega ga je rutinski priveo kraju.

U drugom je Hurkač zaigrao znatno bolje, na servisu i u defanzivi, a brejk smo videli tek u četvrtom gemu.

Odmah potom potvrdio ga je Đoković koji je sa 4:2 ušao u završnicu seta, ponovo je od presudnog značaja bilo iskustvo Srbina.

Do kraja je još jednom Srbin sačuvao svoj servis, a oduzeo još jedan protivniku i rutinski došao do polufinala.

Tamo ga čeka pobednik duela Karlos Alkaraz - Rafael Nadal. Taj duel igra se nešto posle 16 časova.

ĐOKOVIĆ - HURKAČ 6:3, 6:4

6:4 - Rutinski Đoković dolazi do tri meč lopte. Prvu nije iskoristio, a nakon drugog servisa u narednoj upisao je plasman u polufinale, sa sigurnih 2:0 u setovima.

5:4 - Greši sada Hurkač i Novaku daje 40:15. Nakon sat i 13 minuta Đoković je imao set loptu. Servisom od 225 kilometara na čas dolazi ipak do izjednačenja Hurkač, koji nakon toga spasava svoj gem.

5:3 - Poteškoće sa servisom za Novaka u ovom gemu, ali na kraju ipak dolazi do gem lopte. Nakon izjednačenja Đoković je došao do novog gema, a Hurkač servira za ostanak u meču. 

4:3 - Hurkača služi servis, dolazi do gema bez mnogo poteškoća.

4:2 - Đoković je potvrdio brejk i došao do 4:2 u drugom setu. Nije rivalu dao priliku da ugrozi njegov servis.

3:2 - Iskusno igra Novak, šalje mu različite udarce, menja tempo igre, a to tera Huberta Hurkača da greši, a Đoković dolazi do dve brejk lopte!

FOTO: Tanjug/AP

2:2 - Proradio je Novakov servis, lako je sada došao do gema uz nekoliko odličnih servisa.

1:2 - U ovim trenucima igra Huberta Hurkača zaslužuje pohvalu. Uspeo je da dođe do gem lopte, odličan je bio na mreži, slao je vrhunske skraćene lopte i dobio je gem.

1:1 - Dve gem lopte za Đokovića. Samo u prvom poenu drugog gema uspeo je Hurkač da mu parira, a ni sunce nije zaustavilo Đokovića na putu do izjednačenja.

0:1 - Ponovo je set počeo na isti način. Novak ima brejk loptu. Ovoga puta blagovremenim izlaskom na mrežu spasava je Hubert. 

PRVI SET

6:3 - Gem na svoj servis dobio je Đoković. Na 30:15 tražio je čelendž, bio je u pravu Srbin, a to mu je donelo dve set lopte. Iskoristio je prvu, as udarcem došao je do seta.

5:3  - Nadao se Đoković da će moći da pritisne na servis rivala, uzeo je jedan poen, ali je Hubeert još jednom fantastično odigrao na svoj servis i pritisak prebacio na Đokovića.

5:2 - Poezija. Đoković lako sa dva asa i dva vinera dolazi do ubedljive prednosti, a rival sada servira za ostanak u setu.

4:2 - Poljak je sa lakoćom na svoj servis upisao drugi gem.

4:1 - Lepu priliku imao je Novak na 30:15, dva snažna smeča vratio je Hurkač. Ipak, nije imao snage da se odupre naletu najboljeg tenisera sveta koji dolazi do 4:1.

3:1 - Naljutio se sada Hubert Hurkač koji dolazi do tri gem lopte. Odlično je Hubert servirao, ali je Đoković uspeo da spase prvu. Ipak, sa dva asa u gemu poljak dolazi do prvog gema.

3:0 - Nekome u publici zazvonio je telefon, te je Novak izgubio koncentraciju i rivalu dao dva laka poena u trećem gemu, a nakon opomene sudije, Srbin se ponovo pitao na terenu - 30:30. Dobra stvar po Đokovića je što je rival napravio već sedam grešaka, a Srbin je došao do novog gema.

2:0 - Đoković kontroliše meč. Odlično servira, još bolje riternira. Imao je 30:0, rival je došao do izjednačenja, a potom ssa duplom servis greškom Hurkač poklanja Novaku brejk loptu. Koristi je Đoković

1:0 - Duel je počeo servisom Novaka Đokovića. Naterao je Nole rivala da trči i napravi tri uvodne greške. Potom je najbolji teniser sveta lako i sigurno dobio prvi gem.

14.02 - Igrači su izašli na teren.

UOČI MEČA

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković duelom sa Poljakom Hubertom Hurkačem u četvrtfinalu nastavlja učešće na masters turniru u Madridu.

Početak meča se očekuje oko 14 časova, a njegov tok i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

Novak Đoković je kao prvi nosilac na turniru bio slobodan u prvom kolu, da bi u drugom ubedljivo savladao Francuza Gaela Monfisa sa 2:0 (6:3, 6:2), a u trećem mu je Endi Mari predao meč osmine finala zbog bolesti.

Na drugoj strani je Hubert Hurkač, trenutno 14. na listi svetskih igrača, a u borbi za četvrtfinale je nadigrao Dušana Lajovića sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

Đoković i Hurkač su do sada tri puta odmeravali snage na terenu i u sva tri susreta je pobede odnosio naš najbolji teniser.

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili