TENIS OVO NE PAMTI: Neverovatni Kecmanović zakazao duel sa Nadalom, i to kako

Č. V.

03. 05. 2022. u 17:01

SRPSKI teniser Miomir Kecmanović sjajno je počeo Masters u Madridu. On je pobedio Aleksandra Bublika sa 6:4, 7:5 i naredni rival mu je Rafael Nadal.

ТЕНИС ОВО НЕ ПАМТИ: Невероватни Кецмановић заказао дуел са Надалом, и то како

Foto AP

Ono što posebno upada u oči kada je ovaj meč u pitanju je to da 32. igrač sveta nije napravio nijednu neiznuđenu grešku, što je zaista neverovatno. Takođe, Miša je prikazao odličan tenis i nijednog momenta nije dozvolio rivalu da ga ugrozi.

Od početka duela je pretio Srbin. U dva vezana gema je dolazio do brejk prilika, ali je Kazahstanac uspevao da se izvuče. Ipak, poklekao je u sedmom gemu i to je bio znak da je prvi set gotov.

Drugi segment bio je izjednačen sve do 11. gema kada je Kecmanović ponovo oduzeo servis rivalu. Potom je siguran bio na svoj servis i mogao je da počne da slavi posle 78 minuta igre. Koliko je bio dominantan pokazuje činjenica da 33. igrač sveta nije imao nijednu brejk priliku.

Miomira u drugoj rundi čeka možda i najteži zadatak u tenisu - duel sa Rafaelom Nadalom na šljaci. Ne treba trošiti reči šta je sve Španac osvojio na najsporijoj podlozi. No, Beograđanin u ovom duelu nije bez šansi.

Naime, "bik sa Majorke" nije igrao od Mastersa u Indijan Velsu. Tek je u Madridu odradio prvi pravi trening, a Miša tokom dosadašnjeg dela sezone igra odlično, pa zbog forme ima pravo da se nada da može da ugrozi osvajača 21 grend slem titule.

Kecmanović i Nadal su se do sada jednom sastali. Bilo je to u Akapulku 2020. godine, slavio je Rafa sa 6:2, 7:5.

BONUS VIDEO: Đoković i Rubljov se tucali jajima pre početka meča

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KRAJ ZA ŽUBER: Ribakina preko Kudermetove do pobede