ŠOKIRALA SVE: Najbolja teniserka sveta naprasno završila karijeru, rivalke u suzama!

Tanjug

23. 03. 2022. u 08:25

TENIS je ove srede doživeo istinski šok.

ШОКИРАЛА СВЕ: Најбоља тенисерка света напрасно завршила каријеру, ривалке у сузама!

FOTO: Tanjug/AP

Najbolja igračica sveta, Australijanka Ešli Barti, naprasno je završila karijeru.

Ima samo 25 godina, a poslednji meč koji je odigrala bilo je finale Australijan opena, grend slem turnira koji je u januaru i osvojila pobedom nad Danijel Kolins.

- Ovaj dan je težak i pun emocija, jer objavljujem napuštanje tenisa. Nisam bila sigurna kako da ovo uradim, pa sam zamolila moju dobru prijateljicu Kejsi Delakva da mi pomogne. Tako sam zahvalna za sve što mi je ovaj sport dao, napuštam ga ponosna i ispunjena. Hvala svima koji su me podržavali, uvek ću biti zahvalna za momente koje smo zajedno stvorili. Više o svemu ću reći sutra, na konferenciji za štampu - poručila je Barti u video-snimku na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ash Barty (@ashbarty)

U njemu je, pored ostalog, istakla i sledeće:

- Nemam više onaj fizički nagon, ali ni emocionalnu želju i sve ostalo što je potrebno da bih sebe gurala ka tome da budem na samom vrhu. Potrošila sam se - priznala je Australijanka.

Bartijeva je postala druga teniserka u istoriji "belog sporta" koja se povukla dok je najbolja na svetu, a prethodno je to učinila još samo Žistin Enan 2008. godine. Ešli Barti je tri puta bila grend slem šampionka, a pre ovogodišnjeg Australijan opena osvajala je još i pehare na Vimbldonu (2021) i Rolan Garosu (2019), dok je na Ju-Es openu dvaput stizala do četvrte runde, ne i dalje.

Bila je pobednica završnog turnira teniserki 2019, osvajačica Ju-Es opena u konkurenciji ženskih parova (2018), a u pojedinačnoj konkurenciji ostvarila je 305 VTA pobeda i 102 poraza. U dublu je imala učinak 200-64, uz 12 titula, tri manje nego u singlu.

Njene brojne koleginice su na objavu o završetku karijere reagovale prilično emotivno, a na društvenim mrežama su se izdvojile reči Rumunke Simone Halep:

- Eš, šta da kažem, znaš da mi suze oči...? Nedostajaćeš mi na turneji, prijateljice. Bila si drugačija i posebna, a imale smo neke sjajne zajedničke trenutke. Šta li te čeka? Bićeš grend slem šampionka u golfu?! Budi srećna i uživaj maksimalno u životu. 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)