PA NE, NE, NE... NE TO DA MU RADITE! Nikola Jokić zaigrao protiv Morisa i hrvatskog asa, a onda... (VIDEO)

D. N.

23. 03. 2022. u 06:09

NIKOLA Jokić je bio posebno motivisan. A kada je tako, onda se na terenu dešava košarkaška poezija, a navijači Denver nagetsa uživaju u NBA bravurama srpskog asa.

ПА НЕ, НЕ, НЕ... НЕ ТО ДА МУ РАДИТЕ! Никола Јокић заиграо против Мориса и хрватског аса, а онда... (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Posle bolnih poraza kojima je bio doveden u pitanje direktan plasman u plej-of, posle najava da će mu baš biti teško jer u "njegov" grad dolazi Markus Moris, čovek koji se prilično bahato ponašao kada je njegov rođeni brat Markif na vrlo pokvaren način udario Jokića (posle čega je usledio nesportski odgovor MVP-a), posle najava da bi "hrvatski centar Ivica Zubac mogao da mu zada glavobolje", Nikola je rešio da odgovori kako on to najbolje i čini.


Zaigrao je tako da Los Anđeles klipersi nisu znali šta ih je snašlo na ovom gostovanju.
Prve dve akcije gostiju - dve "krađe" Nikole Jokića.


Prva tri napada domaćih - tri sjajna dodavanja Nikole Jokića.


Da je preciznost tada krasila Nagetse, publika bi još više uživala, ali... Bilo je već u uvodnim minutima jasno, kada je srpski as postigao ili asistirao kod početnih osam poena Denvera, da je vrlo, vrlo rešen.


Trčao je kontre i zakucavao, ostavljajući Zupca daleko iza sebe...


... do vođstva od 22:16 ubacio je deset poena, da bi prvu četvrtinu okončao uz 14, ali i pet skokova, tri asistencije, dve osvojene lopte, jednu blokadu, šut 5/6 iz igre, te 4/4 sa linije za slobodna bacanja.


Kada su u igru ušli "drugopozivci" Denvera, šou se nastavljao. Ostin Rivers se hvatao za glavu šta radi mladi Bouns Hajlend...


Demarkus Kazins je menjao Jokića i sjajnim prodorima...


... i asistencijama posle kojih je Rivers imao šta da kaže "klupi" gostiju...


... a kada se Jokić vratio na teren, cela ekipa Denvera igrala je kao u transu:


Do poluvremena, Nagetsi su ubacili čak 72 poena (i primili 61), ostvarili 17 asistencija kod 26 postignutih pogodaka iz igre, a Jokićeva statistika narasla na 17-7-3-2-1. Na tome se srpski as nije zaustavio.


Ni njegovi saigrači.


Rivers je driblinzima potpuno zbunjivao svoje čuvare...


... a kada su Klipersi pokušali da izvedu preokret, aktuelni MVP lige ih je sjajnom odbranom često, baš često ometao u tome.


"Usput" je dogurao do 30 postignutih poena (šut za dva 9/13, za tri 0/2), imao i najviše skokova - 14, i najviše asistencija u ekipi - šest, i najviše blokada - tri, i najviše osvojenih lopti - dve.

Jednom ju je i izgubio, za one kojima je statistika mnogo važna. A za one kojima je posvećenost i lepota igre bitnija, ovi Jokićevi "časovi" biće u prvom planu:

Održavši čas košarke i Ivici Zupcu (sveden na šest poena i pet skokova), a i Markusu Morisu (14 poena, šut 6/16), Jokić je bio dirigent veoma naštimovanog orkestra. U njemu su sa po 16 poena pobedi doprineli veteran Džef Grin, Aron Gordon i rezervista Hajlend, 15 je ubacio Moris, 11 Rivers, a 10 Barton, pa su Nagetsi oživeli nadanja svojih navijača da bi mogli da budu među šest najboljih ekipa Zapadne konferencije i kada se uvodni deo sezone završi. 


A samo za šest najboljih sigurno ima mesta u plej-ofu, dok timovi od sedme do desete pozicije moraju u tzv. "plej-in turnir", svojevrsno doigravanje da bi se u onom "glavnom" delu sezone učestvovalo. 


Ovom pobedom nad osmoplasiranim Klipersima, Denver je došao do učinka 42-30 koji ga, za sada, drži na šestom mestu, tik ispred Minesote i njenih 42-31.

 

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)