TENISKI ŠOK: Rafael Nadal teže povređen, Novak Đoković ima otvoren put ka Rolan Garosu!

Novosti online

22. 03. 2022. u 15:35

NOVAK Đoković nikada nije voleo kada mu se najveći rivali povrede, najviše se i trudio protiv svojih najvećih takmaca, pa ga sigurno nije obradovala najnovija teniska vest. Ali bez obzira na njegov stav, ta informacija bi mogla da mu olakša posao u "belom sportu", bar neko vreme: Rafael Nadal je, izgleda, teže povređen.

ТЕНИСКИ ШОК: Рафаел Надал теже повређен, Новак Ђоковић има отворен пут ка Ролан Гаросу!

Tanjug/AP

Evo kako je britanski "Dejli ekspres" o tome danas obavestio svetsku javnost:

"Rafael Nadal je bio na pregledu i dijagnostikovana mu je stres fraktura rebara (praktično, "uzdužno" naprsnuće jednog ili više rebara, prim. prev.), što dovodi do toga da će najverovatnije biti van tenisa između četiri i šest nedelja.

Ova vest će biti od značaja za Novaka Đokovića i njegove šanse da dođe do titule na Rolan Garosu, gde je Nadal bio dominantan tokom sopstvene karijere.

Nadal je u nedelju izgubio u finalu Indijan Velsa od 20. nosioca, Amerikanca Tejlora Frica koji je trijumfovao sa 6:3, 7:5(5). Osvajač 21 grend slem titule je pobedio igrače kao što su Dan Evans, Karlos Alkaraz i Nik Kirjos na putu do finala koje je, na kraju, okončano razočaravajuće po njega.

Bio je to prvi poraz ovog 35-godišnjaka u 21 odigranom meču ove sezone, a potom se Rafa požalio i na probleme sa disanjem u pomenutom finalu. Inače, pobedom nad legendarnim suparnikom, Fric je postao prvi Amerikanac posle više od dve decenije koji je osvojio pehar u Indijan Velsu.

Kada se prašina slegla, 'Marka' je javila da je Nadala uzdrmala stres fraktura rebra. Ovo će ga, najverovatnije, odvojiti od terena mesec do mesec i po dana, što bi moglo značajno da utiče na njegove pripreme za Rolan Garos.

Ako se oporavak protegne do kraja pomenutog roka, Nadal bi tenisu mogao da se vrati početkom maja. A prema trenutnom rasporedu, Rolan Garos bi trebalo da počne 22. maja.

Novak Đoković se raduje tom turniru kao svojoj primarnoj prilici da se vrati na grend slem scenu, nakon što je početkom ove godine deportovan iz Australije zbog zabrinutosti oko Kovid vakcinacije. Nadal obično vlada na terenima sa šljakom, ali mu je upravo ovaj Srbin naneo dva od tri poraza koje je Španac doživeo na svom omiljenom turniru", piše pomenuti britanski medij.

Podsetimo, Novak Đoković je, dok su mu se kolege takmičile i takmiče se na američkoj turneji, ovih dana malo uživao u košarci (i to prilično vatreno), a onda je konačno postalo i poznato na kom sledećem turniru će ljubitelji "belog sporta" moći da se prepuste čarima Noletove igre.

Bar to priželjkuju, imajući u vidu da je Đokovićev rezultatski učinak u 2022. skromnih 2-1 (usled deportacije iz Australije i predaha koji je srpski as potom uzeo).

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)