DANIL I DA HOĆE NE MOŽE: Medvedev na listi nesposobnih za vojnu službu

Novosti online

06. 03. 2022. u 11:16

Danil Medvedev, najbolji teniser na svetu, navukao je žestok gnev ruskog naroda na sebe, pošto je sklonio zastavu Rusije sa svog profila na društvenim mrežama.

ДАНИЛ И ДА ХОЋЕ НЕ МОЖЕ: Медведев на листи неспособних за војну службу

FOTO: AP

Rusi su ogorčeni na Danila Medvedeva, ne praštaju mu, milioni negativnih komentara opasipaju njegov profil, ali i vesti na kojima se pojavljuje njegovo ime.

Tvrde da se ovim potezom odrekao otadžbine i da je time izdao svoju zemlju. Čak idu toliko daleko da tvrde da Medvedev jedino vredno iz Rusije ima pasoš, dok mu je sve ostalo iz inostranstva.

Predsednik Ruske teniske federacije (RTF) Šamil Tarpiščev smatra da je Danil Medvedev uradio jedino moguće što je mogao, jer ruski sportisti trpe do sada neviđeni pritisak iz sveta zbog specijalne intervencije njihove vojske u Ukrajini.

- Još nisam razgovarao sa Danilom. Ali sada MOK zabranjuje upotrebu naše ruske zastave. Čak i na društvenim mrežama. Ovo je bila neophodna mera - rekao je Tarpiščev za Sport-Ekspres.

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica Medvedev je stavljen na listu "nepodobnih" za obaveznu vojnu službu u Oružanim snagama Rusije zbog manjih zdravstvenih problema jer je prevremeno rođen u osmom mesecu.

Aktuelni šampion Ju-Es opena se sa 18 godina preselio u Francusku sa porodicom.

Njegovo prebivalište sad je u Monte Karlu, pa Rusi zato sada komentarišu da je jedino vredno što poseduje njihov pasoš, dok mu je sve ostalo u inostranstvu.

BONUS VIDEO: Novak i Jelena u ludom noćnom provodu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

NEMAČKA NEMA ZALIHE NI ZA MESEC DANA SUKOBA: Stanje u Bundesveru nikad gore, fale čak i flasteri