E, BRUKO! Rafael Nadal prozvao Novaka Đokovića zbog gubitka prvog mesta na ATP listi

D. N.

26. 02. 2022. u 20:21

NOVAK Đoković je posle poraza u četvrtfinalu turnira u Dubaiju, i to od 123. tenisera sveta, doživeo da ga Rafael Nadal proziva.

Е, БРУКО! Рафаел Надал прозвао Новака Ђоковића због губитка првог места на АТП листи

FOTO: Tanjug/AP

Ne direktno, ali...

Nije teško čitati između redova.

Podsetimo, Jirži Veseli se pobrinuo za senzaciju, pobedio je Novaka Đokovića, a time doprineo i da se prekine Noletov niz teniske vladavine. 

Đokovićev rekord od 361 sedmice na vrhu ATP liste će biti zaustavljen narednog ponedeljka, a iako je on još uvek aktuelni vladar svetskog rangiranja, Rafa ga je već smenio.

Naime, nakon što je u Akapulku Rafael Nadal pobedio Danila Medvedeva, Rusa koji će u ponedeljak naslediti Noleta na tronu, španski teniser je slavodobitno rekao:

- Igrao sam protiv rivala koji je svetski broj 1! I to na podlozi koju on najviše voli!, prenosi "Dejli Miror", dodavši da je Rafael Nadal to "ponosno istakao".

"Natrljavši na nos" Noletu da više nije najbolje rangirani teniser sveta, iako formalo to jeste još dva dana, Španac je dodao i sledeće:

- Ova pobeda, na visokom nivou, mi pomaže i potvrđuje da se stvari odvijaju u pozitivnom pravcu. Plasman u finale turnira u Akapulku mi mnogo znači i veoma sam srećan.

On je istakao da se oseća "oslobođenim", posle problema sa povredama koje su ga dugo mučile.

- Kao što znate, imam ja i bolje i lošije dane. Za mene nije najvažnije da li osećam bol ili ne, već da li mogu da igram bez nekih ograničenja, a to prošle godine nisam mogao i to me je najviše plašilo. Sada se osećam oslobođeno i u ovim mečevima nisam osetio problem u stopalu. Uživam u svakom danu u kome mi stopalo omogućava da slobodno igram. 

Nadal će se za trofej u Akapulku nadmetati sa Kamerunom Norijem, Britancem koji je iznenadio Stefanosa Cicipasa, savladavši Grka sa 6:4, 6:4.

Što se Novaka Đokovića tiče, on se posle poraza od Veselog još nije oglasio koji će biti sledeći turnir na kome će učestvovati.

Uz to, ni na zvaničnom sajtu još  uvek najbolje rangiranog tenisera sveta, rubruka "sledeći turnir" popunjena je samo rečima:

- Nema zakazanih događaja.

Teniseri sa najviše nedelja na prvom mestu ATP liste


1. Novak Đoković (Srbija) 361
2. Rodžer Federer (Švajcarska) 310
3. Pit Sampras (SAD)  286
4. Ivan Lendl (Čehoslovačka) 270
5. Džimi Konors (SAD) 268
6. Rafael Nadal (Španija)  209
7. Džon Mekinro (SAD) 170
8. Bjern Borg (Švedska)  109
9. Andre Agasi (SAD) 101
10. Lejton Hjuit (Australija) 80

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri