"NOVAK ME SE PLAŠI" Švajcarski teniser šokirao izjavom, tvrdi da Đoković strepi od njihovih duela na grend slemovima

Novosti online

05. 02. 2022. u 10:14

ŠVAJCARSKI teniser Sten Vavrinka jedan je od retkih koji je uspeo da pobedi sve članove Velike trojke više puta, a "najbolji" skor ima protiv Novaka Đokovića koga je uspeo da pobedi šest puta u 25 mečeva. Dva od tri grend slema osvojio je savladavši u finalu najboljeg tenisera sveta pa mu je to ulilo neku čudnu ideju da ga se naš as - plaši?

НОВАК МЕ СЕ ПЛАШИ Швајцарски тенисер шокирао изјавом, тврди да Ђоковић стрепи од њихових дуела на гренд слемовима

Foto: EPA

Prošlo je skoro godinu dana od kako je poznati Švajcarac odigrao poslednji meč. Stan je u martu 2021. godine poražen od Lojda Harisa na turniru u Dohi.

– Novak je uvek bio jedan od velike trojke, ali sam najviše voleo da igram protiv njega. Njegov stil igre mi odgovora, iako me je pobedio nebrojano puta. Zna da me se plaši, najviše kada se igraju grend slem turniri i osećam to kada izađem na teren. Trudi se da igra na najvećem mogućem nivou kada igra protiv mene – rekao je Vavrinka.

Đoković i Vavrinka sastali su se osam puta na grend slemovima a skor je 4:4

Vavrinka je u karijeri osvoji otri grend slema, 2014. je u finalu Australijan opena slavio protiv Nadala, 2015. je sprečio Novaka da osvoji kalendarski slem savladavši ga u finalu Pariza, a godinu kasnije zaustavio je srpskog tenisera na poslednjem stepeniku Ju-Es opena. Igrao je još jedno finale Frenč opena, 2017. godine ali je poražen od Nadala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SENZACIJA U MINHENU: Zverev izgubio od 106. tenisera sveta