VREĐAO NADALA PA PODNEO OSTAVKU "Ne želim da Barselona trpi zbog moje slobode izražavanja" (FOTO)

Novosti online

05. 02. 2022. u 09:40

ALFONS GODAL, sada već bivši visoki funkcioner FK Barselone, bio je prinuđen da podnese ostavku na mesto potpredsednika klupske Fondacije, zbog neumesnog komentara na račun Rafaela Nadala i još nekih sportista na tviteru.

ВРЕЂАО НАДАЛА ПА ПОДНЕО ОСТАВКУ Не желим да Барселона трпи због моје слободе изражавања (ФОТО)

Tanjug/AP

Španski teniser prošle nedelje je trijumfovao na Australijan openu, što mu je bio 21. trofej na grend slemovima. Godalu se verovatno nije svidelo što je Rafa osvedočeni navijač madridskog Reala, ali to ga nimalo ne opravdava za ono što je uradio - nazvao je najboljeg španskog tenisera svih vremena "predstavnikom neprijateljske države".

Godal je u navedenom tvitu Nadala prekrstio u Navidad (Božić na španskom) i napisao je kako ga ne podnosi od prvog dana. Dodao je da je Rafa za njega u istoj kategoriji kao i Fernando Alonso, Real Madrid i fudbalska reprezentacija Španije.

- Rafaela Navidada ne podnosim od prvog dana. On mi je u istoj grupi sa Furijom, Real Madridom, Alonsom i svima koji predstavljaju neprijateljsku državu - napisao je Godal.

Nekoliko sponzora već je najavilo mogućnost raskida ugovora sa Barselonom zbog navedenog šovinističkog tvita, što je zapravo razlog godalove ostavke.

- Tvit u kome sam izneo lično mišljenje o poznatoj osobi može da naudi Barseloni zbog pritisaka pojedinih medija. Ne želim da koštam Barselonu ni jedng penija, ali ni da se odreknem svoje slobode izražavanja. Zato podnosim ostavku, hvala - napisao je Godal.

Godal je inače bio potpredsednik FK Barselona u prvom mandatu Đoana Laporte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)