OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE: "Novak je naš ponos, šampionski je izdržao sve loše namere"

Novosti online

16. 01. 2022. u 13:22

OLIMPIJSKI komitet Srbije ocenio je da je Novaku Đokoviću političnom odlukom i na nesportski način oduzeto pravo da se bori za 10. titulu na Otvorenom prvenstvu Australije.

ОЛИМПИЈСКИ КОМИТЕТ СРБИЈЕ: Новак је наш понос, шампионски је издржао све лоше намере

Foto AP

Tretman koji je Novak Đoković imao tokom kompletnog boravka u Australiji je bio apsolutno neprihvatljiv i nije bio u skladu sa njegovim statusom, ophođenjem i namerom da poštuje sve zahteve i propise koji su se pred njega stavljali.  Nažalost, očigledna je loša namera prema najboljem sportisti sveta, koja je bila prisutna sve vreme ovog procesa. Posebno smatramo neprihvatljivim što je očigledno da se sa odlukom čekao poslednji trenutak pred početak turnira, pa bi Novak, čak i da mu je odobren ostanak u Australiji, bio u potpuno neravnopravnoj situaciji sa ostalim teniserim - navodi se u saopštenju OKS.

Ponosni smo na Novaka Đokovića i na način na koji se nosio sa ovim izuzetno teškim i neprijatnim okolnostima. Dostojanstveno, šampionski… i zato, uprkos ovoj skandaloznoj odluci, smatramo da je Novak opet izašao kao pobednik. Bez obzira na to što je sigurno osetio veliku podršku svojih sunarodnika i dobrog dela svetske javnosti, samo on zna koliko mu je prethodnih dana bilo teško, a on je i u takvim okolnostima pokazao sve manire najvećeg šampiona.

Verujemo da je za Novaka trenutno najvažnije da što pre i sigurno napusti Australiju i pridruži se svojoj porodici kako bi se odmorio i povratio snagu za nove pobede na teniskom terenu, gde mu nema premca.

Olimpijski komitet Srbije će, kao i do sada, učiniti sve da pomogne i zaštiti ne samo Novaka Đokovića, već i sve naše ostale sportiste kada god je to potrebno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KOLINA SA KOSOM: Slika koju do sada sigurno niste videli! (FOTO)