"ĐOKOVIĆ JE VEĆ KRENUO KA MREŽI DA SE RUKUJEMO": Španac se prisetio čuvenog meča sa Novakom

Novosti online

02. 01. 2022. u 15:00

ŠPANSKI teniser Giljermo Garsija-Lopez odlučio je da okonča karijeru, a jedan prisetio se i duela sa Novakom Đokovićem na Vimbldonu 2005. godine.

ЂОКОВИЋ ЈЕ ВЕЋ КРЕНУО КА МРЕЖИ ДА СЕ РУКУЈЕМО: Шпанац се присетио чувеног меча са Новаком

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Srbinu je to bio prvi nastup na grend slemu u Londonu. Zaustavljen je u trećem kolu od Francuza Sebastijana Grožana.

Prethodno je Nole pobedio iskusnog 38-godišnjeg Španca u maksimalnih pet setova, 3:6, 3:6, 7:6 (5), 7:6 (3), 6:4. Upravo je o tom meču pričao momak iz La Rode.

- Vodio sam sa 2-0 u setovima, 5:4 u trećem i imao sam meč loptu na 40-30. Dobar servis kojim sam ga izbacio s terena, imao sam tri četvrtine igrališta da napravim viner. On nije ni jurio loptu, linijski sudija je rekao da je lopta bila unutra, a Đoković je skinuo znojnicu i krenuo ka mreži da se rukujemo. Krenuo sam da slavim kao da sam dobio meč - rekao je Garsija-Lopez, a preneo "Sport Klub".

Ipak, ovaj sjajan okršaj nije bio gotov.

- Shvatio sam da je glavni sudija prepravio odluku i rekao da je lopta završila u autu. Malo sam se pogubio tada i on je napravio brejk za 5:5. Napravio sam brejk za 6:5, onda sam vodio 40-0 u narednom gemu. Imao sam još tri meč lopte. Spasao ih je i na kraju sam izgubio. To je bio poraz, ali taj meč u svojoj glavi računam kao pobedu - zaključio je Garsija-Lopez.

Podsetimo, Španac je osvojio pet ATP titula u karijeri, bio je 23. na svetu, a na grend slemovima je dvaput stizao do osmine finala, na Rolan Garosu 2014. godine i Australijan openu 2015.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO! NOVOGODIŠNjI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA ZA "NOVOSTI"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!