ĐOKOVIĆ DEMONSTRIRAO SILU PROTIV BRITANCA: Zverev ima čega da se plaši!

Č. V./A.I

19. 11. 2021. u 22:15 >> 22:29

NOVAK Đokokvić bez mnogo problema odigrao je meč protiv Kamerona Norija na Završnom mastersu u sezoni 2:0 (6:2, 6:1)

ЂОКОВИЋ ДЕМОНСТРИРАО СИЛУ ПРОТИВ БРИТАНЦА: Зверев има чега да се плаши!

FOTO: AP/Tanjug

Srbin je protiv Britanca odlično otvorio meč, u prvom gemu došao je do brejka, a nakon toga već je bilo jasno da rival nema snage, a ni kvaliteta da mu večeras parira. 

Vrzo je Đoković potvrdio brejk, a rival u trećem gemu uspeva da se upiše na semafor. Novak je brzo došao do 5:1, nakon čega je malo nagazio kočnicu, rivalu dozvolio da dođe do još jednog gema, a potom novim servis gemom upisao prvi set u svoju korist. 

Preslikanu igru videli smo i u drugom setu. Đoković je upisao dva uvodna gema, da bi potom Nori odgovorio i smanjio na 2:1. u gemovima. Odužio se peti gem, tri puta došlo je do izjednačenja, na kraju je prelomio Srbin. 

FOTO: Tanjug

Potom je usledila maestralna igra Đokovića koji je, činilo se, želeo što pre da ode u krevet i zasluženo je slavio 2:0. 

Novak će u 10. jubilarnom finalu Završnog mastersa igrati protiv Aleksandra Zvereva, a taj meč je na programu od 21 čas u subotu.

DRUGI SET 

6:1 - Tri meč lopti imao je Đoković na servis rivala, želeo je da jako i snažno završi, a nakon dve spasene, laganim drop šotom sa mreže slavio je maksimalnim učinkom u grupi. 

5:1 - Novi rutinski gem Đokovića koji nijednom nije dozvolio rivalu da mu odgovori na snažne udarce. Serviraće Srbin za meč. 

4:1 - Đoković je imao gem loptu u petom gemu drugog seta, uspeo je Nori da se odbrani, a Novak je dobru priliku imao, međutim poslao je lopticu napolje, Nori nakon toga nije iskoristio gem priliku. Nakon tri izjednačenja Novak je uspeo da prelomi 

3:1 - Servis volej je proradio kod Đokovića, nije rival imao snage da odgovori, te gem pripada Novaku sa 40:15. 

2:1 Da je odbrana najbolji napad pokazao je Nori. Došao je do dve gem lopte, greška Đokovića donela mu je priliku da se upiše u drugom setu. 

FOTO: Tanjug

2:0 Konačno je Britanac uspeo da u dva navrata pročita Đokovićev servis, što mu je otvorilio prostora za nešto bolju igru, a potom i brejk loptu, prvu u meču. Đoković je sjajnom odbranom sa linije uspeo da je odbrani i dođe do izjednačenja, a nedugo zatim i do gem lopte. Nori još jednom potom šalje lopticu u mrežu. 

1:0 - Kamerun Nori je konačno zaigrao tenis. Došao do gem lopte na svoj servis, a onda je ponovo nastupila nervoza. Izašao je na mrežu, ali je propustio priliku da poentira - poslao je lopticu u aut, na taj način Novaku dao šansu da pokuša da ga ugrozi. Duga razmena dvojice rivala, pokušao je Britanac da lobuje Đokovića, Srbin je to uspeo da vrati, a još jednom je nervoza nadigrala Norija koji šalje lopticu u mrežu - brejk lopta za Đokovića. Srbin je kaznio sve promašaje rivala i nakon osam minuta uzima mu brejk. 

FOTO: Tanjug

6:2 - Dva brza poena za Đokovića, koji je atraktivno došao do 30:0, izvinio se potom rivalu. Tri set lopti ima Đoković. Petim asom dobio je Đoković nakon 29 minuta prvi set. 

5:2 - Đoković je sada spustio ručnu, te rivalu dozvolio da gem dobije sa nulom, najbolji teniser sveta sada će servirati za prvi set. 

5:1 - Novak je ubacio u petu brzinu, samo 22 minuta igre trebalo mu je da dođe do velike prednosti, Nori sada servira za ostanak u meču. 

4:1 - Dobro riternira Đoković u dosadašnjem toku meča, sve je bolji kako vreme prolazi, a to mu je donelo tri brejk lopte. Još jedan dobar ritern duboko u polje rivala doneo mu je sada već ubedljivo vođstvo i dva brejka. 

FOTO: Tanjug

3:1 - Dve gem lopte izborio je Novak, rivalu je dao nadu kod prve, ali je odličnim servisom zatvorio četvrti gem. 

2:1  - Živnuo je malo Nori u trećem gemu, došao do prve gem lopte. Dobrim servisom naterao je 

2:0 - Samouveren početak prvog tenisera sveta. Đoković je rivalu dao uvodni poen,  a potom vezao tri naredna i lagano uspeva da potvrdi brejk. 

1:0 Meč je servisom otvorio Nori. Odmah je Srbin naterao rivala na dve greške i vezao poene. Videla se nervora na startu kod Kameruna, te je Đoković lako i brzo došao do dve brejk lopte. Prvu nije iskoristio. Nakon 29 udaraca Đoković dolazi do uvodnog gema i to na servis rivala. 

Uoči meča:

Ovaj meč nema nikakav rezultatski značaj pošto je Srbin prošao u polufinale kao prvi u grupi i u polufinalu će igrati protiv Aleksandra Zvereva. Nole je do sada ostvario dva trijumfa - bio je bolji od Kaspera Ruda i Andreja Rubljova.

Sa druge strane, Britanac je odigrao samo jedan meč i izgubio je od Kaspera Ruda. Nori je nakon prove runde zamenio povređenog Stefanosa Cicipasa.

Biće ovo prvi međusobni meč Novaka i Kamerona, a on će početi u 21 sat.

Poznato je i kada najbolji teniser sveta igra u 10. jubilarnom polufinalu Završnog mastersa. Prvi duel igraju Danil Medvedev i Kasper Rud. 

BONUS VIDEO: NOLE U TRANSU: Ovako slavi pobedu Orlova

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!