ĐOKOVIĆ POČINJE POHOD NA ŠESTU KRUNU: Rud samo za zagrevanje

Đ. S.

15. 11. 2021. u 09:30

POHOD na šestu titulu završnog mastersa kreće od Kaspera Ruda.

ЂОКОВИЋ ПОЧИЊЕ ПОХОД НА ШЕСТУ КРУНУ: Руд само за загревање

FOTO: EPA

Novak Đoković bi na papiru danas (14.00) trebalo da ima najlakši zadatak u Torinu.

Norvežanin je debitant na ATP finalu, a sa našim teniserom je odigrao samo jedan meč u kojem je poražen. Beton, na kojem se igra takmičenje na severu Italije, daleko mu je od omiljene podloge i prema svim očekivanjima, okršaj sa Rudom bi trebalo da bude samo hvatanje zaleta za naredne izazove i okršaje sa Cicipasom i Rubljovom.

- Kasper je jedan od najvrednijih igrača na Turu, zaslužuje apsolutno da bude ovde. Kvalifikovao se, imao je impresivnu godinu, osvojio mnogo titula, bio je jedan od najkonstantnijih igrača u sezoni i napredovao je mnogo. Nismo se sastajali, osim taj jedan put na šljaci. Bilo je tesno. Znam da nema šta da izgubi, igra prvi put, želi da se dokaže. Znam da će dati sve od sebe, ali biću spreman za borbu, nadam se da ću otvoriti turnir onako kako sam završio turnir u Bersiju - rekao je Đoković u najavi duela sa Rudom.

Sa druge strane, Kasper je svestan da će sa druge strane mreže imati najboljeg na svetu, ali neće ga to obeshrabriti u nameri da servira prvorazrednu senzaciju.

- On je broj jedan na svetu, legenda ovog sporta. Pokušaću da saznam kakav plan ima i da dam sve od sebe. Nole je broj jedan na planeti, ja sam osmi. Znam da me čeka veoma komplikovan izazov, ali to ne znači da ću izgubiti - optimističan je Norvežanin. 

Pripreme "orlova"

VIKTOR Troicki, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, danas na terenima TC "Novak" počinje pripreme za finalni turnir Svetske grupe, od 25. novembra do 5. decembra u Inzbruku, Madridu i Torinu. U timu su: Dušan Lajović (34. na ATP), Filip Krajinović (42), Laslo Đere (51), Miomir Kecmanović (68) i Nikola Ćaćić (35. u dublu na ATP listi), dok će se Đoković priključiti u Inzbruku po završetku mastersa u Torinu.

Srbija je u grupi F u Inzbruku sa Nemačkom i Austrijom, za koje neće igrati Aleksandar Zverev, odnosno Dominik Tim. U četvrtfinale idu prvoplasirane, kao i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih grupa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju