MEDVEDEV POSLAO PORUKU ĐOKOVIĆU: Rus preokretom do prve pobede na Završnom mastersu

Č. V.

14. 11. 2021. u 17:24

RUSKI teniser Danil Medvedev uspešno je počeo odbranu titule na Završnom mastersu u Torinu.

МЕДВЕДЕВ ПОСЛАО ПОРУКУ ЂОКОВИЋУ: Рус преокретом до прве победе на Завршном мастерсу

FOTO: AP/Tanjug

Drugi igrač sveta je u prvom kolu bio bolji od Huberta Hurkača sa 6:7(5), 6:3, 6:4, posle dva sata i tri minuta velike borbe.

Osvajač ovosezonskog Ju-Es opena je jasno poslao poruku Novaku Đokoviću, ali i ostalim rivalima da je došao ovde kako bi ponovo prigrlio pehar, ali odmah je imao težak zadatak i sigurno se uverio da mu put do trofeja neće biti nimalo lak.

Velika borba viđena je u prvom setu. Oba igrača su sjajno servirala i nije viđena nijedna brejk lopta, pa je odluka o pobedniku morala da bude doneta u 13. gemu. Tu se bolje snašao 9. na ATP listi. Vodio je Hurkač sa 2:6, ali je uspeo da iskoristi tek četvrtu set loptu.

FOTO: AP/Tanjug

Hubert Hurkač

Očekivala se reakcija Medvedeva u drugom setu, i Rus je to uradio - podigao je nivo igre i počeo da preti rivalu kada servira. Uspeo je da napravi u drugom gemu i tu prednost je zadržao do kraja seta.

Treći set je počeo idealno za 25-godišnjeg Moskovljanina. Na startu je rivalu oduzeo servis i potom sigurnom igrom uspeo meč da privede kraju onako kako je želeo. Treba reći i to da Medvedev rivalu nije dozvolio nijednu brejk loptu.

U drugom meču ove grupe večeras od 21 sat igraju Aleksandar Zverev i Mateo Beretini.

Rus će u narednom kolu igrati protiv Aleksandra Zvereva, a Poljak će odmeriti snage sa Mateom Beretinijem.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?