OVO NIJE USPEO NI ĐOKOVIĆ: Novak je najbolji od svih finalista u Torinu, ali Medvedev je jedini teniser kome je ovo uspelo ove godine! (FOTO)

Novosti online

13. 11. 2021. u 10:43

SVETSKI reket broj dva Danil Medvedev brani trofej Završnog ATP turnira koji je prošle godine osvojio u Londonu, a na putu do Torina, gde se ove godine održava turnir, ostvario je redak podvig.

ОВО НИЈЕ УСПЕО НИ ЂОКОВИЋ: Новак је најбољи од свих финалиста у Торину, али Медведев је једини тенисер коме је ово успело ове године! (ФОТО)

FOTO: AP

Ruski teniser jedini je igrač na Završnom Mastersu u Torinu koji je ove sezone uspeo da savlada sve učeniske tog turnira, uključujući i Novaka Đokovića.

I Nole je pobeđivao sve rivale s kojima se sastajao u 2021, štaviše, on ima najbolji međusobni skor od osam finalista (11:2), ali ove sezone nije do sada ukrštao rekete sa Kasperom Rudom i Andrejom Rubljevim.

Medvedev je Novaka pobedio u finalu Ju-Es opena, ali je i dva puta poražen od našeg asa, u finalu Ozi opena i nedavno za trofej Pariskog mastersa. Sašu Zvereva pobedio je dva puta, na ATP kupu i u Bersiju. Sa zemljakom Rubljevim ima skor 1:1, kao i sa Cicipasom, koga je savladao u poluinalu Melburna, ali je poražen u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Isti skor ima sa Hurkačom koji ga je eliminisao u osmini finala Vimbldona, a Rus je bio bolji u četvfrtfinalu Toronta. Sa Beretinijem i rudom odigroa je po jedan meč. Italijana je savladao na ATP kupu, a Norvežanina na turniru u Maljorci.

Ukupan skor Medvedeva u 2021. protiv finalista ATP Tura je 8:5. 

Novak je osim od Danila u finalu Ju-Es opena, poražen i od Zvereva u polufinalu Olimpijskih igara, ali i sa Nemcem ruskog porekla ima pozitivan skor. Pobedio ga je u polufinalu Njujorka, četvrtinalu Melburna i u grupi na ATP kupu. Beretinija je pobedio tri puta, u finalu Vimbldona i četvrfinalima Njujorka i Rolan Garosa. Od Cicipasa je bio bolji u finalu Rolan Garosa i četvrtfinalu Rima, a sa Hurkačem se sastao na putu do trofeja u pariskom Bersiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda