DRAMA ŠAMPIONKE VIMBLDONA: Objavila da je silovana, pa nestala

Novosti online

11. 11. 2021. u 15:02

KINESKA teniserka Šuai Peng šokirala je svetsku javnost izjavom da je svojevremeno silovana od strane nekadašnjeg vicepremijera te zemlje Zanga Gaolija, inače penzionisanog visokog komunističkog zvaničnika!

ДРАМА ШАМПИОНКЕ ВИМБЛДОНА: Објавила да је силована, па нестала

Foto: EPA

Peng je optužbe iznela na sajtu društvenih mreža "Veibo", da bi u međuvremenu pomenuti post bio izbrisan, a sama pretraga teniserke na Guglu postala je ograničena.

Nekadašnja šampionka Rolan Garosa (2013) i Vimbldona (2014) je opisala šta se dešavalo i kako ju je Zang navodno seksualno prvi put napao kada je ona došla u njegov dom da igra tenis.

- Tog popodneva nisam dala saglasnost i nisam mogla da prestanem da plačem. Doveo me je u svoju kuću i naterao da imamo odnose. Nemam dokaze i bilo je nemoguće napraviti ih. Uvek ste se plašili da sa sobom ne ponesem nešto poput kasetofona ili da ne snimim. Nema audio-zapisa, nema video-zapisa, samo moje iskrivljeno, ali vrlo stvarno iskustvo - napisala je teniserka.

Ubrzo je usledila cenzura ne samo njenih objava na društvenim mrežama, već i svega što ima bilo kakve veze sa ovom teniserkom.

Kako su brojni mediji bezuspešno pokušali da dođu do kontakta sa Šuai, među ljubiteljima „belog sporta“ pojavila se bojazan da je oteta od strane kineskih zvaničnika.

Takođe, ubrzo je isplivala i fotografija iz Nacionalnog teniskog centra Kine, a na kojoj se vidi rupa na mestu gde je nekada stajala slika ove teniserke, mada autentičnost fotografije nije potvrđena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)