OKO NOVAKA ZARATILI PREMIJERI AUSTRALIJE I VIKTORIJE! Endruz: Nema izuzetaka - Đoković mora da se vakciniše, Morison: Dvonedeljni karantin

Novosti online

27. 10. 2021. u 13:08

POTPUNA konfuzija vlada među političarima u Australiji kad je reč o pravilima za vakcinaciju, a sve posle odluke da se nevakcinisanim igračima (čitaj Novaku Đokoviću) i igračicama ipak dozvoli nastup.

ОКО НОВАКА ЗАРАТИЛИ ПРЕМИЈЕРИ АУСТРАЛИЈЕ И ВИКТОРИЈЕ! Ендруз: Нема изузетака - Ђоковић мора да се вакцинише, Морисон: Двонедељни карантин

Foto: EPA-EFE/ ROMAN PILIPEY

Australijski premijer Skot Morison izrazio je mišljenje da bi za nevakcinisane tenisere trebalo da se organizuje dvonedeljni karantin, ali s tim mišljenjem ne slaže se Denijel Endruz, premijer države Viktorija u kojoj se nalazi Melburn.

Endruz je ponovio da se zalaže da se nevakcinisanim sportistima ne dozvoli učešće na prvom grend slemu sezone.

– Zbog svakog vakcinisanog stanovnika Viktorije koji je uradio pravu stvar, moja vlada neće podneti zahtev za izuzeće nijednog nevakcinisanog igrača – ostaje pri ranijem stavu Endruz.

Đoković je samo jedan od mnogih tenisera koji su odbili da otkriju svoj vakcinalni status, dakle, ne jedini i ne igrač koji je rekao ne vakcinaciji, Nole ne želi da se izjasni, a to je Endruzu i kompaniji dovoljno da mu uskrate pravo da brani titulu koju je osvajao devet puta u prethodnih 14 godina.

U ponedeljak je u javnost procurio imejl koji je VTA poslala igračicama, iz koga se može zaključiti da će i nevakcinisanim teniserkama biti omogućen nastup u Melburnu ukoliko budu ispunile dvonedeljni karantin pre takmičenja.

S druge strane, vakcinisani teniseri i teniserke bili bi "nagrađeni" time što ne bi morali da prolaze kroz karantin.

Rukovodstvo Teniskog saveza Australije potvrdilo je da intenzivno radi na usaglašavanju stavova sa federalnom i lokalnom vladom i izrazilo je nadu da će naredni Australijan open biti "što je moguće bliži onom od pre pandemije".

BONUS VIDEO - Đokovići voze bicikl na Ušću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)