ĐOKOVIĆ O VAKCINACIJI I IGRANJU U MELBURNU: "Šta god da im odgovorim „Jesam, nisam, možda, ne znam, razmišljam!” oni će to da zloupotrebe

Novosti online

18. 10. 2021. u 20:47

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković počeo je da trenira i priprema se za nastavak sezone u kojoj planira da nastupi na masteru u Parizu, Završnom turniru u torinu, kao i za Srbiju na Dejvis kupu.

ЂОКОВИЋ О ВАКЦИНАЦИЈИ И ИГРАЊУ У МЕЛБУРНУ: Шта год да им одговорим „Јесам, нисам, можда, не знам, размишљам!” они ће то да злоупотребе

Foto: AP

Novak je pre dva dana viđen kako sa porodicom vozi bicikl na obali Save, a u ponedeljak je sparingovao sa Olgom Danilović.

- Počeo sam danas da treniram. Prošlo je dosta vremena od kada sam poslednji put trenirao sa reketom. Doduše, trenirao sam kondiciju, ali tenis sam tek sada započeo - bilo je prvo što je rekao Đoković za „Blic”, pa uz osmeh dodao:

- Danas sam ja bio sparing partner Olgi. Pripremam je, a kakav sam posao uradio kao sparing, videćemo kad bude otišla na sledeći turnir. I u utorak ću trenirati sa njom, još nekoliko dana ću biti u Beogradu.

Novak je potvrdio plan rada za naredni period.

- Za sada planiram da igram Pariz, Završni masters u Torinu i Dejvis kup. To mi je raspored do kraja sezone. Za sada, sigurno ću biti u Beogradu do kraja nedelje jer mi i deca idu u školu ovde i Stefanu je rođendan za nekoliko dana, pa ćemo to ovde proslaviti sa familijom.

Tema broj jedan, kada je Nole u pitanj,u je da li će putovati u Australiju na prvi grend slem u sezoni. Iz Melburna stižu razne informacije o uslovima koje će teniseri i teniserke morati da ispune zbog pandemije korona virusa.

- Pratim situaciju oko Australije i koliko sam razumeo konačna odluka Vlade Australije i Tenis Australije biće za dve sedmice, znači to je prva ili druga nedelja novembra. Ne verujem da će se nešto mnogo menjati uslovi u odnosu na ono što već znamo. Kao što je to bio slučaj i ove godine, biće dosta nekih restrikcija. Ono što sam čuo od svog menadžera koji je u direktnom kontaktu sa ljudima iz Federacije Australije jeste da oni pokušavaju da poboljšaju uslove za sve. I za one koji su se vakcinisali i za one koji nisu - istakao je Nole.

Na prošlogodišnjem izdanju prvog gren slema sezone bilo je dosta problema, a Novak ističe da bi igrači morali više da sarađuju međusobno kako bi se izborili za pravo glasa.

- Voleo bih kada bi se igrači malo više udružili, da li kroz PTPA ili nešto nezavisno ili kroz ATP ili VTA, samo da na neki način i mi budemo relevantni u nekom procesu odlučivanja. Sada, osećam da se igrači uopšte ne pitaju ni za šta. Što se ne razlikuje mnogo od prošlosti kako su se stvari radile, ne samo za Australiju nego uopšte za mnoge druge turnire, da ne ulazim sada u detalje. Ne znam da li ću ići u Australiju, ne znam šta se dešava. Trenutno, situacija uopšte nije dobra. Ako ostanu ovakvi uslovi, mislim da će mnogo igrača baš dobro razmisliti da li će ići ili ne. Na kraju krajeva, finansijski, odnosno ekonomski aspekt je onaj koji odlučuje kod mnogo igrača.

Nije siguran da li će ići u Australiju

- U celoj ovoj širini stvari, ja još ne znam da li ću igrati u Melburnu. Ne znam koji će mi biti raspored. Ima previše nagađanja. Mediji mnogo nagađaju i to mi je jako zasmetalo. Nisam se oglašavao previše zato što je svako pravio neke pretpostavke na osnovu onoga što sam rekao pre godinu dana. Jedna te ista stvar se vrti i mnogo se pravi razdor u društvu, ne samo u sportskom, nego u celom društvu, između onih koji su nevakcinisani i vakcinisani. I to je stvarno strašno. Da smo mi spali na to da nekoga diskriminišemo ako želi da odluči za sebe ovako ili onako, da li hoće ili neće da se vakciniše. To je stvarno... Jako sam razočaran društvom svetskim u ovom trenutku i načinu na koji mediji prenose i vrše pritiske na sve ljude. Ima previše nejasnoća, previše nekih informacija koje i nisu validne, pa se pokažu da jesu, pa nisu, dosta se sve menja.

Zastao je samo da bi uhvatio vazduh.

- Zauzimam stav koji zauzimam i uvek sam isto razmišljao. Neću da otkrijem svoj status da li sam se vakcinisao ili ne. To je privatna stvar i po našem zakonu ko god te pita, ti na neki način možeš i da ga teretiš za to što te je pitao. To je neumereno pitanje. Previše ljudi danas dopuštaju sebi takvu slobodu da pitaju stvari i da osuđuju čoveka. Šta god ti da odgovoriš: „Jesam, nisam, možda, ne znam, razmišljam!” oni će to da zloupotrebe. Mediji su postali, nemam reč kako da opišem. Šire strah i paniku među ljudima i ja ne želim da učestvujem u tom razdoru. Osećam da su svi neprijateljski nastrojeni. Ne želim da im dajem povoda da pišu neke stvari o meni. Sada ovo što sam vama rekao, neko od vaših urednika može da uzme i napravi skandal od toga. Ne želim da učestvujem u nekoj oluji koja se trenutno dešava. Kažem vam sportski, ne znam da li ću ići. Naravno da želim da idem, Australija je moj najuspešniji grend slem, hoću da učestvujem, volim ovaj sport, imam i dalje motivaciju, ali sam rekao zašta imam motivaciju. To je čitava geneza - nasmejao se Nole.

Prioritet grend slemovi i reprezentacija

- Ja sam govorio pre ove godine da mi je cilj glavni da ostvarim taj istorijski broj jedan što jesam i da mi je fokus glavni za nastavak karijere da igram što bolje na grend slemovima i da igram za reprezentaciju. To su meni glavne motivacije. Svi ostali turniru su u ovom delu karijere meni manje bitni i samo su priprema ili za reprezentativni tenis ili grend slemove.

BONUS VIDEO -

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest