KRAJ TURNIRA UZ OMALOVAŽAVANJE NOVAKA: Đoković nije ni sanjao ovakav završetak Indijan Velsa

Novosti online

18. 10. 2021. u 07:47

NOVAK Đoković nije igrao u Indijan Velsu, zbog tamošnjih zbivanja obezbedio je duži ostanak na prvom mestu ATP liste nego što su mu pojedini predviđali, ali njegovo odsustvo ipak nije sprečilo da se desi - njegovo omalovažavanje.

КРАЈ ТУРНИРА УЗ ОМАЛОВАЖАВАЊЕ НОВАКА: Ђоковић није ни сањао овакав завршетак Индијан Велса

FOTO: AP

I to od strane ATP-a, Asocijacije teniskih profesionalaca.

No, krenimo redom.

Nole će, kao što je već nekoliko dana poznato, sačuvati lidersku poziciju, jer je Danil Medvedev, pretendent na "Srbinov tron", posle velikog preokreta izgubio od Grigora Dimitrova, iako je vodio sa 6:4, 4:1. Dimitrov potom nije uspeo da dođe do meča za titulu, u polufinalu je izgubio od Kamerona Norija, a upravo je taj Britanac, u svom prvom masters finalu u životu, došao do titule.

On je i pored samo deset direktnih poena i 25 neiznuđenih grešaka u finalu savladao Nikoloza Basilašvilija i to sa 3:6, 6:4, 6:1.

Nori, 26. sa ATP liste, prvi je koji je na ovom "pustinjskom turniru" uspeo da osvoji turnir a da nije među 25 najboljih tenisera sveta još od 2010. godine, kada je to uradio Ivan Ljubičić. 

Ali, po završetku meča za titulu desilo se ono čemu nije bilo mesta.

- Kameron Nori se izjednačio sa Novakom Đokovićem po broju ATP finala ove godine (6) - poručili su na Tviter nalogu Asocijacije teniskih profesionalaca i... tako omalovažili Noletove podvige.

Jer, obratite pažnju, Nori je igrao u sledećim finalima: San Dijego, Kvins, Lion, Eštoril i, dva koja je osvojio, Los Kabos i Indijan Vels.

A Novak je poražen u finalima mastersa u Rimu i njujorškom grend slemu, US openu, a osvojio je trofeje u Beogradu, na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu.

No, za ATP su "Nori i Nole ove godine u istoj ravni". Kao što su Los Kabos i Vimbldon, recimo, oduvek bili isti, a Eštoril i Rolan Garos godinama biju ljutu bitku...

Šalu sada na stranu, Novak Đoković će, bez obzira na ishod pomenutog finalnog meča, ostati prvi na ATP listi još neko vreme, a tokom trajanja turnira u Indijan Velsu njegove pristalice je obradovala činjenica da se Danil Medvedev povukao sa turnira u Moskvi.

To gotovo izvesno znači da će Nole u 2022. ući kao prvi na ATP listi, a to bi mu definitivno garantovalo ako bi pomenuti Rus odustao i od učešća na nadmetanju u Beču.

Ono što je svakako sigurno, to je da je Novak Đoković započeo 343. nedelju "vladavine" i to na ATP listi koja je doživela značajne promene jer su obrisani bodovi sa čak osam turnira.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna