"DŽABE TI TITULE" Novaku preti čovek koji odlučuje može li Đoković na Australijan open

Novosti online

13. 10. 2021. u 16:26

NOVAK Đoković se nalazi u nezavidnoj situaciji dok se iščekuje da li će ispoštovati odluku australijskih vlasti o tome da, jedino vakcinisan protiv koronavirusa, može da učestvuje na tamošnjem grend slemu.

ЏАБЕ ТИ ТИТУЛЕ Новаку прети човек који одлучује може ли Ђоковић на Аустралијан опен

FOTO: AP

Dok australijski, engleski i američki mediji pišu velike tekstove na temu "šta će biti ako Đoković dobije zabranu odbrane titule na Australijan openu", ne sede skrštenih ruku ni političari u zemlji u kojoj se igra prvi grend slem u sezoni.


Pitanje vakcinacije protiv SARS-KoV-2 tipa koronavirusa je tema o kojoj se u svetu tenisa govori mesecima. Sada su igrači suočeni s novom situacijom po tom pitanju, i to na Australijan openu.

Foto Z. Jovanović

Vakcinacija


Naime, samo teniseri koji su primili dve doze vakcine dobiće dozvolu da se takmiče na tom grend slemu, a brojni mediji sa engleskog govornog područija tvrde da "Đoković, za koga se pretpostavlja da se nije vakcinisao, lako može da dobije zabranu dolaska u Melburn".


- Kako sada stvari stoje, usled novog propisa (u australijskoj državi Viktorija), svi učesnici Australijan opena će morati da pokažu dokaz o vakcinisanju, a Đoković je, zasada, odabrao da o tome da li je primio vakcinu protiv novog koronavirusa ne otkriva detalje. I, ako Novak dobije zabranu učešća, Rodžer Federer bi mogao da bude najbliži osvajanju nove važne titule, pisao je pre nekoliko dana "Dejli ekspres".

FOTO: AP

Novak Đoković

Sada se oglasio i najveći zagovornik obavezne vakcinacije tenisera, predsednik vlade pomenute australijske države Viktorija, Danijel Endrjuz.

I, po mnogima nedvosmisleno, jasno je mislio na Novaka Đokovića kada je pričao da li će neko ipak imati povlašćeni status prilikom dolaska u Australiju, odnosno da li će i nevakcinisani moći da učestvuju na AusOpenu:

- Grend slem titula vas neće zaštiti (u smislu povlašćenog statusa). Jedina stvar koja će vas zaštiti je da ste primili i prvu i drugu dozu vakcine.

FOTO: AP/Tanjug

Novak Đoković

Podsetimo, Đoković je na Rolan Garosu nagovestio da nije primio vakcinu, jer je, govoreći o obaveznoj vakcinaciji, istakao "da se nada da do toga neće doći", jer je "oduvek verovao u slobodu izbora". Dodao je tome i sledeće reči:


- Zadržaću za sebe tu odluku da li ću se vakcinisati ili ne, to je intimna odluka i ne želim da se upuštam u ovu igru "da li ste za ili protiv vakcina", što mediji, nažalost, stvaraju ovih dana.


Novak Đoković je osvojio tri poslednja Australijan opena, devet ukupno, po čemu je bez premca u teniskoj istoriji. Sa 20 grend slem titula, koliko imaju i Rodžer Federer i Rafael Nadal, upravo bi na "svom" turniru mogao da ih u Melburnu, početkom 2022. godine, prestigne na "večnoj listi".


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)