HRVAT U SUZAMA ZBOG ĐOKOVIĆA: Novače, glavu gore, i meni je teško

Novosti online

14. 09. 2021. u 13:28

PROSLAVLjENI trener Nikola Pilić, koji je sarađivao sa Novakom Đokovićem, gostovao je u Jutarnjem programu i govorio o sada već istorijskom finalu Ju-Es opena.

ХРВАТ У СУЗАМА ЗБОГ ЂОКОВИЋА: Новаче, главу горе, и мени је тешко

FOTO: Tanjug

Proslavljeni teniski stručnjak Nikola Pilić, koji je Novaka još kao tinejdžera nadgledao u svojoj teniskoj akademiji u Nemačkoj, analizirao je finalni meč, prikazanu igru i sve što se dešavalo oko terena. 

Posebno je istakao veliki emotivni pritisak pod kojim je Đoković već desetak godina, a posebno na samom turniru zbog potencijalnog osvajanja istorijskog trofeja i koliko sve to može uticati na njegovu igru uprkos svim njegovim sjajnim osobinama koje ga odlikuju.

Govoreći o predstojećim turnirima i šansama da naš proslavnjeni teniser dođe i do 21. titule, Pilić je istakao uverenje da će se to dogoditi već na narednom turniru, Otvorenom prvenstvu Australije.

- Pa niko nije osvojio devet puta Australijan open, pa to je jedino Novak uradio. On se oseća fantastično u Melburnu i sigurno da ako se bude osećao dobro da će osvojiti deseti. Ja sam siguran da su ambicije Novaka velike. Mlađi je od Nadala i Federera i siguran sam da će pre ili kasnije on osvojiti 21. titulu. Ali, samo da vam kažem, to nije bitno. Onog momenta kada je Đoković osvojio Vimbldon, stavio sam sve na sto i došao do toga da je u pet različitih komponenata najbolji na svetu - rekao je Pilić.

Foto: AP

 

Proslavljeni trener je posebno istakao da, bez obzira na broj osvojenih titula, Novak za njega ostaje najbolji na svetu.

"Neću biti subjektivan, Novak je za mene najbolji svih vremena. Novače, glavu gore, i meni je teško", kroz suze je na kraju rekao Pilić.

Nekadašnji slavni igrač, a sada teniski trener veoma je emotivno govorio o porazu svog nekadašnjeg učenika i na kraju nije odoleo emocijama, pa je i on pustio suzu zbog propuštene istorijske prilike.

A jedna od odlika sporta su i burne emocije – u pobedi i porazu. I nije tačno što kažu da veliki ne plaču...

(RTS)

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri