SRĐAN OBJASNIO ZAŠTO NE VOLE NOVAKA: Tenis je za buržuje ! Pojavio se neki Srbin i 15 godina je najbolji u njihovom sportu...

Novosti online

02. 08. 2021. u 09:36

Novak Đoković je nedavno izjednačio rekord Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju grend slem titula (20), a s obzirom na to da je od dvojice rivala bolji u međusobnim duelima i broju nedelja na vrhu ATP liste - zaslužio je da se nazove najboljim teniserom svih vremena.

СРЂАН ОБЈАСНИО ЗАШТО НЕ ВОЛЕ НОВАКА: Тенис је за буржује ! Појавио се неки Србин и 15 година је најбољи у њиховом спорту...

FOTO: G. Čvorović

Međutim, to mnogima smeta, sada se polako u priču o najvećem ikada ubacuje faktor "elegancije", a Đokoviću se zamera što ponekad agresivno reaguje kada je nezadovoljan svojom igrom, o razbijanju reketa da ne pričamo...

Tako je delovalo da su mnogi jedva dočekali da izgubi živce na Olimpijskim igrama gde je u samoj završnici ostao bez medalja u singlu i miks-dublu. Povredio se, dao je sve od sebe, međutim kao da se njegov poraz više slavio nego zlatno odličije oko vrata Aleksandra Zvereva.

Zašto je to tako? Navikli smo i da na turnirima nema većinsku podršku, bilo da igra protiv nekog od velikih rivala, ili je sa druge strane mreže autsajder...

"Kaži mi ti zašto se to dešava? Nema objašnjenja...", rekao je njegov otac Srđan Đoković u podkastu "Biznis priče" u kome je pročitao i Noletovu poruku pred sam početak Olimpijskih igara, kada je odlučio da bez obzira na saveta mnogih - ipak zaigra u Tokiju.

"Novak im ni sa čim ne daje razlog da ga neko ne voli. Ne da ga mrzi, neko da ga ne voli. Zamislite vi da ga neko ne voli, a on se prema svima ponaša divno - prema protivniku, skupljačima loptica, gledaocima... Nikada nikome nije rekao ružnu reč ili napravio bilo kakav ružan gest. Zašto se to dežava? Pa verovatno zato što je to buržujski sport, zato što su ga napravili Englezi, muškarci su igrali u odelima, a žene u haljinama i to je bilo za njihovu 'haj klasu'".

"A, onda se pojavio neki Srbin iz male siromašne zemlje i već 15 godina je najbolji u njihovom sportu, a i našem".

"Moraće da se pomire sa tim da je centar teniskog sveta prešao na istok Evrope, Rusiju, Južnu Ameriku, a izopštio se iz anglosaksonskog sveta. Sad je tako, a kad se u budućnosti opet okrene situacija - mi nećemo biti ljubomorni", zaključio je na kraju otac srpskog asa.

Srđan Đoković je takođe istakao da je njegova porodica mnogo žrtvovala da bi Đoković bio danas gde jeste, a on ga ne predstavlja više kao najboljeg tenisera sveta - nego jednog od najboljih sportista svih vremena.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna