NOVAK O HOLISTIČKOM NAČINU ŽIVOTA: "Ja i moja porodica živimo po ovim principima"

Novosti online

06. 07. 2021. u 10:55

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković na putu je da osvoji 20. Grend slem titulu, a u prva četiri kola Vimbldona pokazao je dominaciju protiv rivala, a to je naročito bio slučaj protiv Kristijana Garina koga je savladao sa 6:2, 6:4, 6:2.

НОВАК О ХОЛИСТИЧКОМ НАЧИНУ ЖИВОТА: Јa i moja porodica živimo po ovim principima

FOTO: AP

Nole je posle meča na konferenciji za medije dobio i interesantno pitanje o njegovom holističkom pristupu života. 

- Da, rekao sam pre da pokušavam da uzmem sve što konzumiram i radim, kako razmišljam, spavam... sve što je deo mog svakodnevnog života i stavim u razmatranje kao deo mog nastupa, oporavka i pripreme. Kao individualni profesionalni sportista morate da se trudite da sve vreme budete najbolja verzija sebe, niko ne može da vas zameni tokom meča, sve je na vama da li ćete pobediti ili izgubiti meč, rekao je Novak. 

On dodaje da mu holistički stil života dosta pomaže. 

- Biti deo individualnog sporta ima svoje prednosti i mane, osećam se kao da svaki aspekt vašeg života, takođe i vaš emotivni život, veze, dnevne rutine, dobre i loše navike, hrana, spavanje, vežbanje... sve ima efekat, voleli vi to ili ne, na kraju ima efekat, naročito na duže staze. Zato verujem da ova vrsta holističkog pristupa je prava stvar, bar meni to pomaže. Moja porodica živi po ovim principima i pokušavamo da imamo svestan život, očigledno smo svi ljudi, pravimo greške na dnevnom nivou, ali pokušavamo da budemo svesni i da budemo zahvalni na onome što imamo - istakao je Novak.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Mađara Martona Fučovića, koji je u četvrtom kolu napravio iznenađenje i eliminisao petog nosioca Andreja Rubljova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)