ĐOKOVIĆ: Poznajem Fučoviča, trenirali smo zajedno! Prijaju mi kraći mečevi

Novosti online

06. 07. 2021. u 10:21

NAREDNI Rival Novaka Đokovića biće Marton Fučovič, a sa njim će se sastati u četvrfinalu Vimbldona.

ЂОКОВИЋ: Познајем Фучовича, тренирали смо заједно! Пријају ми краћи мечеви

FOTO: AP

Srbin ističe da je Fučovič kompletan igrač, te da zahteva poštovanje. 

- Znamo se dobro, trenirali smo često, ali jedan protiv drugog nismo igrali nekoliko godina. Možda smo igrali još jedan duel posle tog na US openu (Doha 2019), mada se ja ne sećam, znam samo to da je to na US openu bio težak dan, bilo je sparno, toplo, stvarno teški uslovi i izvojevana pobeda u četiri seta, ali onako, dosta naporno. Bilo je to prvo ili drugo kolo pre tri ili četiri godine. Nikada nismo igrali na travi, on se očigledno izuzetno dobro oseća na njoj pobedio je evo i Rubljova, petog nosioca, u pet setova. Impresivna igra. Video sam to kad sam sišao sa terena. Znam šta mi je činiti, samouveren sam, dobro igram, odlično se osećam, energetski se nisam mnogo istrošio, što je bitno za ovu drugu nedelju, kako se turnir približava kraju, rekao je Novak i dodao:

- Marton je solidan sa osnovne linije, ima ravne udarce i sa bekhend i sa forhend strane, dobro riternira. Vrlo je čvrst. Nema mnogo slabosti – možda nema velika oružja, ali je čvrst u svim udarcima, solidan i servis, dobro se kreće. I sa forhend i sa bekhend strane jednako je dobar, kompletan igrač. Analiziraću sa svojim timom, nadam se da ćemo se dobro spremiti.

U prvoj nedelji Đoković nije imao teške izazove, ali smatra da mu to u ovom kontekstu prija pred završnicu turnira.

„Mislim da mi ne manjka zvaničnih mečeva, ako računamo i one koje sam odigrao u Parizu – jeste druga podloga, ali meč je meč. Tu sam se dosta i istrošio, tako da mi kraći mečevi gode, da dobijam u tri seta. Iza mene je dosta dana na travi, četiri meča ovde, dubl na Majorki – privikao sam se na podlogu, nema više značajnijeg adaptiranja. Sada se sve vrti oko toga ko je protivnik, pa se prilagođavaš taktički njegovoj igri, ističe Đoković. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju