ODRŽAN OSTROŠKI POLUMARATON: Radoš sa krstom istrčao 21 kilometar, pobedio Srđan Samardžić iz Brčkog (FOTO)

V. K.

23. 05. 2021. u 22:33

U TRADICIONALNOM Ostroškom polumaratonu (21 kim), jednom od najtežih u regionu, koji je održan od Sabornog hrama Svetog Vasilija u Nikšiću do manastira Ostrog pobedio je Srđan Samardžić iz Brčkog (1:14:38), ispred Milana Mitrovića iz Beograda (1:16:29), dok je u ženskoj konkurenciji trijumfovala tamnoputa Lusia Kimani Marčetić iz Prijedora.

ОДРЖАН ОСТРОШКИ ПОЛУМАРАТОН: Радош са крстом истрчао 21 километар, победио Срђан Самарџић из Брчког (ФОТО)

Foto: V. Kadić

I ovog puta interesovanje za ovu vrstu maratona bilo je veliko, a legenda crnogorske atletike Drago Musić kaže da će u godinama koje dolaze sigurno ova trasa okupiti mnoga zvučna imena polumaratona.

Foto: V. Kadić

- Ovo takmičenje je postalo tradicionalno i uvek se održava u vreme praznovanja duhovnog zaštitnika i pokrivitelja grada Nikšića – Svetog Vasilija Ostroškog. Trasa je išla je ulicama kroz koje su prošle godine prolazile litije za odbranu svetinja, kaže Musić, koji je takođe istrčao dugu deonicu, kao i profesor Dušan Krcunović. Sjajnu formu pokazao je i trećeplasirani Alija Imamovič.

- Čestitke svim učesnicima i pobednicima, kazao je kratko sjajni dugoprugaš iz Bosne i Hercegovine.

Foto: V. Kadić

Posebnu pažnju privukao je Radoš Gardašević, Katunjanin, koji je noseći  sa krst istrčao 21 kilometar.

- Nema veće radosti od imena –Ostrog! U svakoj stopi ovog polumaratona nosio sam neizmernu ljubav prema ostroškom Čudotvorcu. Staza nije nimalo laka, ali je duboka i čvrsta ljubav prema veri i pravoslavlju. Kako poštujem svoj krst i svoju veru tako se odnosim i prema svim drugim nacijama i religijama. Biti deo Ostroškog maratona je privilegija, kaže Gardašević, koji se na putu do svetilišta slikao sa jednom staricom iz Rogatice. –Poželela je baka da se naš susret kroz objektiv ovekoveči i izašli smo joj u susret. Prošle godine trčao sam sa ikonom Svetog Vasilija, a ove sa krstom. U ovom polumaratonu nema poraženih, jer svi smo pobednici!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)