ŽREB ZA EP U BEOGRADU: Sestre Bošković jedna protiv druge

Novosti online

20. 05. 2021. u 21:25

NA svečanoj ceremoniji u Skupštini grada Beograda večeras su izvučene grupe za predstojeće Evropsko prvenstvo za odbojkašice čija završnica će narednog leta biti odigrana u Beogradu. Četiri zemlje među kojima je i Srbija organizuju pomenuto EP.

ЖРЕБ ЗА ЕП У БЕОГРАДУ: Сестре Бошковић једна против друге

FOTO: M. Vukadinović

Utakmice A grupe će se igrati u Beogradu, B grupe u bugarskom Plovdivu, C grupe u hrvatskom Zadru i D grupe u rumunskom Klužu. Osmina i četvrtfinala se igraju u Beogradu i Plovdivu, a polufinala, meč za treće mesto i finale u srpskoj prestponici.

Večeras su žrebom određeni i sastavi grupa.

Domaćini su bili nosioci u svakoj grupi, a odbojkašice Srbije će odbranu titule započeti u grupi protiv rivalki iz Azerbejdžana, Rusije, Belgije, Francuske i Bosne i Hercegovine.

Sudbina je tako kao protivnice spojila rođene sestre Tijanu i Dajanu Bošković.

Srbija bi trebalo da je apsolutni favorit u svojoj grupi, a Azerbejdžan i Rusija predstavljaju najozbiljnije pretnje. Belgija, Francuska i BiH su autsajderi ali bi BiH mogla da bude nagazna mina za ostale favorite.

Što se ostalih grupa tiče, Bugarska je blagi favorit u grupi B, Italija aposlutni u grupi C dok bi najjača konkurencija mogla da bude u grupi D gde su Turkinje, Holanđanke, ali i opasne Rumunke, Šveđanke i Ukrajinke.

Prvenstvo Evrope u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji odigraće se od 18. avgusta do 4. septembra. Srbija brani titulu osvojenu u Turskoj protiv istomenog domaćina pre dve godine u onom finalu za pamćenje, a i pre toga je bila šampion na prvenstvu u Azerbejdžanu. Ako naše odbojkašice vežu i treću titulu postaće prva evropska generacija u ovom veku kojoj je to pošlo za rukom. Podsetimo, Srbija je bila šampion Evrope i pre 10 godina, pa sada juri četvrtu titulu. Ispred su po zlatnim medljama jedino Ruskinje sa šest titula šampionki i reprezentacija nekadašnjeg Sovjetskog Saveza koja je osvajala zlato rekordnih 13 puta.  

Žreb za EP u Beogradu

Grupa A: Srbija, Azerbejdžan, Rusija, Belgija, Francuska, Bosna i Hercegovina

Grupa B: Bugarska, Poljska, Nemačka, Španija, Češka, Grčka

Grupa C: Hrvatska, Italija, Belorusija, Slovačka, Mađarska, Švajcarska

Grupa D: Rumunija, Turska,  Holandija, Ukrajina, Finska, Švedska

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)