VIDIĆ BEZ KLJUČEVA OD KUĆE SLAVNIH: Dejvid Bekam se pridružio besmrtnima (FOTO)

Novosti online

20. 05. 2021. u 19:58

DEJVID Bekam se pridružio saigračima iz Mančester junajteda Roju Kinu i Eriku Kantoni, od koga je nasledio čuvenu "sedmicu", kao treći igrač Mančester junajteda, a osmi ukupno, koji je uvršten u Kuću slavnih Premijer lige.

ВИДИЋ БЕЗ КЉУЧЕВА ОД КУЋЕ СЛАВНИХ: Дејвид Бекам се придружио бесмртнима (ФОТО)

Foto: AP

Bekam, član čuvene generacije Fergusonovih klinaca iz "Klase '92", u dresu "crvenih đavola" odigrao je 265 utakmica u Premijer ligi, na kojima je postigao 62 gola i podelio 80 asistencija.

Sa Junajtedom je osvojio šest titula prvaka Engleske i Ligu šampiona 1999. godine, kada je osvojio i srebrne lopte Frans fudbala i FIFA iza Rivalda.

Igrao je još za Real Madrid, Milan, Los Anđeles Galaksi i Pari sen Žermen u kome je i završio karijeru 2013. godine. Jedino s Milanom nije bio šampion i jedini je Englez koji je osvajao titule u četiri različite lige.

Ostao je u fudbalu i sada je vlasnik MLS franšize Inter Majmi i suvlasnik engleskog četvrtoligaša Salford sitija sa kolegama iz "Klase 92" Polom skolsom, Nikijem Batom, Rajanom Gigsom i braćom Nevil.

Bekamovim izborom zaključena je lista primljenih u prvoj generaciji. Pre njega, članovi ovog ekskluzivnog kluba postali su Alan Širer, Tjeri Anri, Roj Kin, Erik Kantona, Frank Lampard, Denis Bergkamp i Stiven Džerard.

Među nominovanima je bio i naš Nemanja Vidić, ali nije izabran.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!