NADE NA PROVERI: Terzić želi da vidi na koga može da računa

Novosti online

20. 05. 2021. u 20:22

SELEKTOR odbojkašica Zoran Terzić odlučio je da u Rimini, na 3. Ligu nacija pošalje podmlađenu selekciju, koju će sa klupe da predvodi jedan od njegovih pomoćnika, Aleksandar Vladisavljev. Trofejni stručnjak se na ovaj potez odlučio, jer našu reprezentaciju ove godine očekuju i OI u Tokiju i EP u Beogradu.

НАДЕ НА ПРОВЕРИ: Терзић жели да види на кога може да рачуна

Foto: CEV

Priliku da se dokažu u jakoj kokurenciji, ali i nametnu kormilaru evropskih i svetskih prvakinja dobile su: Mila Đorđević, Ana Jakšić (tehničari), Vanja Savić, Vanja Bukilić, Sara Carić (korektori), Bojana Gočanin, Sanja Đurđević (libera), Božica Marković, Jovana Kocić, Jelena Delić, Sofija Medić (blokeri), Katarina Lazović, Sara Lozo, Jovana Cvetković, Aleksandra Uzelac i Jovana Mirosavljević (primači).

Naše devojke startuju 25. maja protiv Turske. Prvog vikenda, još igraju 26. sa Poljskom i 27. sa Italijom. Kako se igra u "balonu", na dva terena Sajma u Riminiju, Srpkinje očekuju i dueli sa: SAD, Tajlandom, Holandijom, Brazilom, Kinom, Belgijom, Kanadom, Korejom, Rusijom, Nemačkom, Dominikanskom Republikom i Japanom. Prve četiri ekipe igraće F4 24. i 25. juna.

- Kao što su svi pretpostavljali većina igračica koje su igrale velika takmičenja ostale su u Beogradu, a ove mlađe idu u Rimini. Poslali smo ih na turnir, jer želimo da vidimo koliko možemo da računamo na neke devojke, dok za neke već znamo. Naravno, ne bi trebalo od ove ekipe očekivati neke esktremne, visoke domete, jer će većina reprezentacija doći u najjačem sastavu. Ali, očekujemo da naprave korektan rezultat i pokažu zašto su tu - ističe sa sajta OSS selektor Zoran Terzić.

MEDIĆEVA: DAĆEMO MAKSIMUM

JEDNA od iskusnijih u ekipi za Rimini, bloker Sofija Medić je naglasila:

- Ovo je velika prilika za sve nas. Još je rano za neka veća obećanja. Trenirale smo veoma dobro protekle tri nedelje. U Riminiju ćemo dati naš maksimum, a videćemo da li će to biti dovoljno za neki bolji rezultat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega