KAPETAN DUGE PLOVIDBE: Zoran Terzić nagrađen za 20 godina na kormilu ženske odbojkaške reprezentacije

S. KRSTOVIĆ

14. 05. 2021. u 17:32

ZORAN Terzić na briljantan način 20 godina vodi žensku reprezentaciju. Zato je Odbojkaški savez Srbije u hotelu "Hajat" organizivao svečanost na kojoj su se svom selektoru zahvalili na predivan način, a predsednik i počasni predsednik OSS Zoran Gajić i Aleksandar Boričić su mu uručili trofej "Zlatno kormilo".

КАПЕТАН ДУГЕ ПЛОВИДБЕ: Зоран Терзић награђен за 20 година на кормилу женске одбојкашке репрезентације

FOTO: M. Vukadinović

- Simbolika je prilično dobra. Najčešće je to bila predivna plovidba za ovih 20 godina. Mnogo ljudi je zaslužno za tu priču. Ne mogu da se ne osvrnem na moj stručni štab, kolege, pre svega prijatelje, koji mi pomažu svih ovih godina. Bez njih ne bi bilo ni pola mene. Naravno, tu su igračice, moje dame - veoma emotivno se zahvalio na priznanju Terzić.

Trofejni trener se prisetio da kada je počinjao kao selektor, 2002, da je bilo igračica rođenih 1975, a da sada radi i sa 2005. godištem...

- Veliki broj generacija je bio deo ove priče. Veliko hvala Savezu na ovoj manifestaciji, mada mislim da su ovo organizovali jer im nešto treba - našalio se u svom stilu Terzić.

- Verovatno je u pitanju EP u Beogradu, odmah posle OI u Tokiju, gde nam je cilj da se predstavimo na najbolji mogući način. Uvek je najlepše igrati kod kuće, pred svojim navijačima, mi ćemo dati svoj maksimum, a ja sve od sebe da rezultati budu što bolji.

Manifestacija je počela filmom "Zoran Terzić, 20 godina naš selektor". Svi su se podsetili na kvalifikacije za EP 2003, na prvu medalju posle 55 godina, svetsku bronzu 2006. u Japanu, do današnjih dana, kada su naše dame evropske i svetske prvakinje i vicešampionke Olimpijskih igara. Za to vreme Terzić je osvojio 18 medalja, od kojih su najvrednije pomenuto olimpijsko srebro, svetsko zlato i bronza, tri evropske titule, srebro i bronza...

- Zaista su prvih 20 godina bile uspešne, a nadam se da će i naredni period, koliko god bio dug, biti isto tako uspešan i da ćemo mnogo puta obradovati Srbiju našim dobrim rezultatima.

Terzić, koji će 7. jula napuniti 55 godina je trenirao juniore u Crvenoj zvezdi, sve dok ga jednog dana nije ubedio tadašnji direktor crveno-belih Aleksandar Boričić da nakratko preuzme seniorke. I tada počinje divna priča, jer je sa klubovima u zemlji i inostranstvu osvojio 20 trofeja.

- Nikad nisam želeo da radim kao trener ženske ekipe, jer sam smatrao da je to drugi sport. Onda sam uvideo da su u nekim stvarima bolje i jače od muškaraca, da su privržene... Posle 20 godina ne bih se menjao - podvukao je Terzić.

MALjKOVIĆ: SVAKA ČAST I SAVEZU

OSIM velikana iz odbojke, događaj su uveličali i Božidar Maljković, predsednik OKS, Dragan Džajić, počasni predsednik FK Crvena zvezda, Predrag Danilović, predsednik KSS, Marko Pantelić, v. d. predsednika FSS, Srđan Đoković...

- Mi u Srbiji nismo navikli da dajemo počast velikim ljudima dok su živi. Ovo je istorijski trenutak, a u isto vreme razbijamo neke loše stvari u našoj sportskoj kulturi - naglasio je Maljković.
Putem video-linka obratili su se naš legendarni trener Svetislav Pešić i selektor Turske Đovani Gvideti, koji je od Terzića izgubio dva evropska finala sa 3:2.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)