NIKOLA GRBIĆ: Veliki trofej, ali ništa nije kao zlato na OI

Novosti online

05. 05. 2021. u 15:42

PROSLAVLjENI srpski odbojkaš i nekadašnji selektor reprezentacije Srbije Nikola Grbić osvajanjem titule prvaka Evrope sa poljskom ekipom Zaksa napravio je jedno od najvećih iznenađenja u klupskoj odbojci na Starom kontinentu u poslednjih nekoliko godina.

НИКОЛА ГРБИЋ: Велики трофеј, али ништа није као злато на ОИ

Foto: Printskrin

- Još nisam svestan uspeha. I dalje ne spavam dobro. Sve vreme mi prolaze kroz glavu razne stvari i biće mi potrebno još nekoliko dana da se sve slegne - kaže u intervjuu za Tanjug Nikola Grbić, prvi srpski trener koji je osvojio odbojkašku Ligu šampiona.

Grbić je dodao da je i dalje prisutan veliki emotivni naboj, ali da mu iskustvo osvajanja trofeja iz igračkih dana pomaže da ostane pribran.

- Na sreću, to sam prošao nekoliko puta. To mi se desilo kada smo osvojili Olimpijske igre. Tih narednih nekoliko dana, niko od nas nije bio svestan šta smo uradili. Koliko god da sam sada stariji i iskusniiji, ipak je sada malo drugačije, jer sam trener i jednostavno potrebno mi još malo vremena da se presaberem i sve presložim u svojoj glavi - konstatovao je Grbić i potom uporedio ovu titulu sa osvajanjem olimpijskog zlata u Sidneju.

- To je ipak broj jedan, to je nedostižno u svim vidovima odbojke, klupskom, amaterskom, profesionalnom, reprezentativnom. Ne postoji ništa što je važnije od olimpijskog zlata. Koliko god da je ovo veliki uspeh, iznenađenje, euforija koja je potom nastala i sve ostalo, apsolutno sam svestan da to ne može da se približi uspehu kao što je osvajanje zlatne olimpijske medalje - objasnio je Grbić ističući da koliko god ovaj trofej bio značajan za njega kao trenera i poljsku odbojku, Olimpijske igre se održavaju jednom u četiri godine, a Liga šampiona se igra svake sezone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)