SVI PUTEVI VODE U BANJALUKU: Trijumfom Estonca Reima završena 15. trka Beograd - Banjaluka (FOTO)

Novosti online

25. 04. 2021. u 18:34

Estonski biciklista, vozač Mozovže, Mikel Reim pobednik je 15. trke "Beograd - Banjaluka", pošto je trijumfovao u današnjoj poslednjoj etapi, voženoj od Prijedora do Banjaluke.

СВИ ПУТЕВИ ВОДЕ У БАЊАЛУКУ: Тријумфом Естонца Реима завршена 15. трка Београд - Бањалука (ФОТО)

FOTO: TRKA BEOGRAD BANJALUKA

Reim je u poslednjoj etapi preoteo žutu majicu Džastinu Volfu. Tačno 170 biciklista iz 30 zemalja sveta prevezli su tokom četiri dana 510 kilometara i učinili da trka ove godine bude daleko najjača i najuzbudljivija, čemu svedoči činjenica da je Estonac slavio sa samo sekundom prednosti u odnosu na Volfa.

Ovo je druga uzastopni trijumf za poljski tim, pošto je pobednički šampanjac prošle godine otvorio Jakub Kačmarek.

- Konačno mi se sve poklopilo u ovoj posljednjoj etapi. Bio sam dobar i u prve tri, ali su mi se dešavali pehovi. Sada mi se sve vratilo i ovo je sigurno jedan od najvećih uspeha u karijeri. Prijatno sam se osećao tokom sva četiri dana, a uz poboljšanje sitnih detalja ova trka može da bude među dve, tri najbolje u prvoj kategoriji - rekao je pobednik trke Beograd - Banjaluka.

Ministar porodice, omladine i sporta RS Sonja Davidović naglasila je važnost trke koja već 15 godina okuplja bicikliste iz svih krajeva sveta.

- Odličan ambijent bio je u svim gradovima. Srećan sam što je sve prošlo bez problema u ovim izazovnim vremenima, a posebno što je moja Banjaluka na velicanstven način dočekala bicikliste - rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Kako tradicija nalaže, bicikliste je dočekao gradonačelnik Draško Stanivuković.

- Nedostaje nam ovakvih manifestacija koje pokazuju kako sport spaja ljude. Izreka da svi putevi vode u Rim sada se može primeniti za Banjaluku, koja je ugostila bicikliste sa pet kontinenata. Ponosan sam i srećan što nam je trka ujedno pomogla da se zbližimo sa kolegama iz nekoliko gradova Srpske i Srbije - rekao je Stanivuković.

U cilju su bicikliste pozdravili i gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović, koji je oduševljen što je grad na Sani prvi put bio domaćin etape, kao i predstavnici gradskih vlasti Obrenovca i Šapca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)