U EVROPI UVEK KORAK VIŠE! Slobodan Boškan, legenda srpske odbojke: Ambicija nam je da se konstantno razvijamo i napredujemo

Novosti online

20. 03. 2021. u 21:00

NA stazi uspeha je već četvrt veka. Čega god se dohvatio, to je i pozlatio. Slobodan Boškan (45), legenda u igri preko mreže, još od 1996. godine, kada je kao primač našeg najtrofejnijeg odbojkaškog kolektiva na "fajnal foru" u Bolonji osvajanjem bronzanog odličja ostvario najveći uspeh naše klupske odbojke, pa naovamo, sada je prvi put na klupi matičnog kluba Vojvodine.

У ЕВРОПИ УВЕК КОРАК ВИШЕ! Слободан Бошкан, легенда српске одбојке: Амбиција нам је да се константно развијамо и напредујемо

FOTO OK Vojvodina

Uzdanica "diva iz bačke ravnice", član reprezentacije sa oreolom olimpijskog šampiona iz Sidneja 2000. godine, evropskog prvaka iz Češke, vicešampiona planete" sa saigračima Mijićem, Kovačom, Petkovićem, braćom Grbić, Batezom, Gerićem, Mešterom, Vujovićem" strategom Zoranom Gajićem, kreirao je najsjajnije dezene na odličjima.

Kao trener, startovao je u novosadskom Dunav voleju 2012. godine, zatim preuzeo Budvansku rivijeru, dva puta bio šampion Crne Gore i sa reprezentacijom te zemlje osvojio Evroligu i titulu vicešampiona treće grupe u Svetskoj ligi. Na klupi Olimpijakosa je 2016. i 2017. godine osvojio tri trofeja, Kup Grčke, Kup Lige i titulu vicešampiona države, da bi se 2018. godine vratio u svoju Vošu i seo u fotelju sportskog direktora, u kojoj je uživao u tri osvojena šampionata Srbije, trofejima u Superkupu i Kupu.

Sada je iz udobne fotelje seo na užarenu klupu novosadskih odbojkaša i tako nastavio tradiciju ustanovljenu pre tri decenije, da bivši igrači ekipe sa "Spensa" ostaju u klubu i prihvataju se najtežeg posla za nagoveštaj stvaranja nove, velike Voše.

- Možda to baš ne bih tako nazvao, ali svakako je ambicija našeg kluba da se konstantno razvija i da napreduje. Vojvodina, kao zvezda vodilja, uvek ide ka novim rezultatima, uspesima, rekao bih, novim horizontima. To je proces koji traje, a zasniva se na cilju da se dominira u Srbiji i da se teži međunarodnoj sceni i uvek napravi korak više u Evropi - kaže Boškan.

ZNAČI MI POVERENjE

U DEBIJU na klupi vodio je ekipu u pobedi nad Radničkim, a zatim i nad Crvenom zvezdom u trijumfu za polufinale plej- ofa.

- Kao dete Vojvodine, koja inače postavlja visoke zahteve, ponosan sam što klub ima poverenje u mene kao trenera. To je izazov kojem se radujem i očekujem da ćemo izvući maksimum. Ima prostora da unapredimo neke segmente igre i idemo na titulu, svakako - poručio je Boškan.

U retrovizor ne voli da gleda, ali jednako tako ne krije da će mu bogato igračko i trenersko iskustvo biti od velike koristi na mestu šefa struke.

- Gledam napred, interesuje me ono što predstoji. Zadovoljstvo i čast mi je što sam bio član te generacije odbojkaša Vojvodine i reprezentacije, uživao sam u svakom od tih momenata, baš koliko sam se i trudio i radio. Vojvodina je imala sjajan tim, većina njenih igrača u reprezentaciji, što je pokazatelj koliko je naš klub bitan za srpsku odojku. Želja mi je da dođu neki novi klinci, da oni prave rezultate, jer je to, smatram, najbolji put odbojke za naš savez, reprezentaciju i Vojvodinu - zaključio je Boškan.

GRČKA, ITALIJA, FRANCUSKA...

INOSTRANA klupska karijera Boškana, takođe je za divljenje. Bio je oslonac sjajnih ekipa, grčkih Olimpijakosa i Iraklisa, italijanskog Trentina, francuskog Tura, turske Halkbanke, Budvanske rivijere do 2011. godine, kada je završio igračku karijeru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024