"SVET NA STAZI" KOD "MOSKVE": Aktiviran sat koji će otkucavati vreme do dvoranskog SP u atletici 2022. u Beogradu

S. K.

18. 03. 2021. u 20:31

JOŠ godinu dana ostalo je do početka dvoranskog SP u atletici u Beogradu.

СВЕТ НА СТАЗИ КОД МОСКВЕ: Активиран сат који ће откуцавати време до дворанског СП у атлетици 2022. у Београду

Foto: Ž.Knežević

Zato su danas ispred Terazijske česme, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, direktor SAS Slobodan Branković i predsednik naše federacije Veselin Jevrosimović, pritiskom na taster uključili sat kojim je počelo odbrojavanje do početka najvećeg sportskog događaja u našoj zemlji.

- Tačno je 365 dana do početka najvećeg sportskog događaja u našoj zemlji. U tu čast postavili smo sat, koji će odbrojavati sate, minute do SP 2022. Ova postavka se zove "Svet na stazi", što znači da će za godinu dana Srbija, Beograd biti centar sveta - istakao je predsednik SAS Veselin Jevrosimović.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je podvukao da Šampionat značajan i za promociju Srbije:

- Koliko je to značajno za našu zemlju, ne samo za razvoj sporta, nego i za imidž zemlje, govori da je sprint najgledaniji na OI... Apsolutno sam siguran da će SP biti dodatni impuls za razvoj atletike, a i pokazaćemo da je Beograd grad sporta, dobar domaćin svim gostima iz čitavog sveta.

Ministar Vanja Udovičić je naglasio da će SP "desiti u zemlji koja živi, diše i svaki dan se budi za sport":

- Ulazimo u onu disciplinu na 10.000 metara sa željom da oborimo sopstveni rekord, ali i da pokažemo čitavom svetu da uvek pomeramo standardne kada su velika takmičenja... Želimo da omogućimo našem narodu da slavi uspehe sportista, da promovišemo atletiku kao bazu našeg sporta, bili bismo presrećni da devojčice i dečaci krenu uspesima Ivane, Asmira i ostalih šampiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)