GRADONAČELNIK ZRENJANINA POSETIO LEGENDARDNOG OLIMPIJCA: Salapura razgovarao sa Branislavom Simićem, slavni rvač i dalje vedar i čio (FOTO)

B. Grujić

03. 03. 2021. u 23:03

OSAMDESETŠESTOGODIŠNjI Zrenjaninac Branislav Simić, osvajač zlatne olimpijske medalje u Tokiju 1964. i bronzane, četiri godine kasnije u Meksiko Sitiju, sinonim istorije u gradu na obalama Begeja, oduševio se gestom gradonačelnika Zrenjanina, Sime Salapure, koji ga je posetio u gerontološkom centru u Novom Sadu.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЗРЕЊАНИНА ПОСЕТИО ЛЕГЕНДАРДНОГ ОЛИМПИЈЦА: Салапура разговарао са Браниславом Симићем, славни рвач и даље ведар и чио (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

- Istorija srpskog sporta ne može se napisati, bez poglavlja o Branislavu Simiću - naglasio je Salapura, ističući da je nakon završene sportske karijere, bio rvački sudija i pravdu na strunjači delio na šest uzastopnih Olimpijada,  od Los Anđelesa 1984. do Atine 2004. godine.

Mada u poznim godinama, Branislav Simić je i dalje vedar i uvek spreman da priča o sportu, a posebno rvanju, svetan velikog priznanja koje je, kako je rekao, njegov grad dobio da bude u 2021. godini Evropski grad sporta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna