MARKES JE NAJBOLJI: Šampion Moto GP Đoan Mir smatra da je šestostruki prvak sveta i dalje neprikosnoven

S. K.

04. 02. 2021. u 14:12

ĐOAN Mir je čvrsto na zemlji. Španski motociklista zbog svoje prve titule prvaka sveta nije "poleteo", jer je svestan da je Mark Markes, koji je prošlu sezonu propustio zbog povrede, i dalje neprikosnoven u Moto GP šampionata. U slučaju da se Markes ne oporavi, onda će i ove godine trka za titulu biti neizvesna. Ovogodišnji Šampionat startuje 28. marta VN Katara.

МАРКЕС ЈЕ НАЈБОЉИ: Шампион Мото ГП Ђоан Мир сматра да је шестоструки првак света и даље неприкосновен

Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

- Samo sam nedelju dana odmarao, pripremam se za novu sezonu. To što sam lane osvojio titulu prvaka sveta nije promenilo ništa u mom načinu priprema za novu sezonu. Samo sam iskusniji za godinu dana, a videćemo da li će kovid pobediti ile ne. Učinićemo sve da Suzuki i ja odbranimo titulu. Možemo da napredujemo, nismo ni najbrži, ni najsporiji, moto nam je dobar, ako unapredimo ostale stvari bićemo još opasniji - istakao je Mir.

Đoam smatra da ukoliko se potpuno oporavi da će Mark Markes biti najveći favorit za titulu.

- Mark ima više iskustva, titula, jednostavno je brži. Ako se ne vrati, onda nema favorita. Možda sam u tom slučaju ja. Ipak, mislim da moram da pokažem mnogo više da bih bio favorit. Prošle sezone titulu smo osvojili na pamet, konstantnost, a ne na brzinu. Na papiru imamo sve što je potrebno za odbranu titule, ali ne osećam da sam favoriti. To ću tek postati ukoliko i ove sezone osvojim krunu - priznaje Mir.

Aktuelni prvak je primetio da mu nedostaje više iskustva, jer će mu ovo biti tek treća sezona u Moto GP šampionatu. Veruje da će napredovati ove godine. Priznaje da mu se i život malo promenio:

- Sada me kada odem u restoran, barem me prepozna jedna, dve osobe. U Andori poštuju privatnost, ne traže da se slikamo.Sve ostalo je kao ranije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)