URUČENA PRIZNANJA NAJUSPEŠNIJIM SPORTISTIMA KRALJEVA: "Malene" zasluženo najbolje

G.Ćirović

20. 01. 2021. u 12:01

UZ prigodnu svečanost u sali Gradske uprave kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, dodeljena su priznanja najuspešnijim kraljevačkim sportistima, trenerima i klubovima u prošloj godini.

УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА НАЈУСПЕШНИЈИМ СПОРТИСТИМА КРАЉЕВА: Малене заслужено најбоље

FOTO: G. Šljivić

U tradicionalnoj anketi ovdašnjeg Sportskog saveza, za najbolju ekipu u protekloj godini potpuno zasluženo je proglašen Ženski košarkaški klub Kraljevo, iza koga je, uprkos epidemiji virusa korona, najuspešnija sezona u klupskoj istoriji. Popularne "malene" osvojile su nacionalni Kup, a ostaje žal za titulom šampiona države u sezoni 2019/2020, prekinutoj zbog korona virusa.

Priznanje najbolje sportistkinje otišlo je u ruke Dragane Gobeljić, kapitena ŽKK Kraljevo, kajakaš ovdašnjeg KK Ibar Pavle Zdravković proglašen je za najboljeg sportistu, a Miloš Miladinović iz Biciklističkog kluba Metalac za najboljeg trenera.

U juniorskoj konkurenciji najbolji su atletičarka Jovana Miladinović i automobilista Miloš Mirković iz AMSK KV rejsing tima, kod kadeta kajakašica Željana Čingelić i atletičar Andrija Popović, dok su u pionirskoj konkureniciji najuspešniji kajakaši Ibra Anja Bogdanović i Vuk Bazić.

Za najboljeg sportskog radnika proglašen je Dragan Simović, predsednik Rukometnog saveza Raškog okruga, a posebna priznanja ovom prilikom dobila je OŠ "Dimitrije Tucović" za uspeh đaka na Sportskim igrama mladih, gradonačelnik dr Predrag Terzić za doprinos razvoju sporta i Vladimir Dašić za ogroman doprinos afirmaciji kraljevačkog sporta.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere