PONOS SRBIJE: Oni su šampioni Evrope u defanzivnom streljaštvu

Novosti online

13. 06. 2024. u 16:11

Srpski savez za defanzivno streljaštvo – IDPA je učestvovao prošlog vikenda na Evropskom prvenstvu u defanzivnom streljaštvu (IDPA – international defensive pistol association) koje se održalo na poligonima BTK strelišta u blizini Fota u Mađarskoj u periodu od 6. do 9. juna 2024. godine.

ПОНОС СРБИЈЕ: Они су шампиони Европе у дефанзивном стрељаштву

FOTO: Privatna arhiva

Nastupivši sa 31 predstavnikom osvojili su 22 odličja, od čega 6 zlatnih medalja (uključujući Evropskog šampiona u SSP diviziji, Evropskog šampiona u Seniorima i Evropskog šampiona u Law Enforcement diviziji), 5 srebrnih (uključujući Evropskog vice-šampiona u ESP (enhanced service pistol) diviziji kao i Evropsku vice-šampionku u Lady kategoriji, 9 bronzanih medalja i dva odličja za četvrto i peto mesto u najbrojnijoj diviziji SSP (stock service pistol) u klasi SS.

Pored pojedinačnih plasmana, timovi Srpskog saveza za defanzivno streljaštvo su uzeli i treće mesto u SSP (stock service pistol) diviziji kao i u CO (carry optic) diviziji, dok im je u ESP (enhanced service pistol) treće mesto izmaklo za samo 4 sekunde. 

FOTO: Privatna arhiva

Imajući u vidu da je defanzivno streljaštvo relativno mlad streljački sport u Srbiji, kao i da je Srpski savez za defanzivno streljaštvo prošle godine osnovan, rezultat koji je ostvaren na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu utoliko je značajniji imajući u vidu da je ovo bio debi našeg tima na ovom prestižnom takmičenju koje se već 25 godina organizuje u Evropi svake druge godine. Ovaj rezultat svakako daje podsticaj za dalji rad Saveza kao i dalji razvoj ovog sporta u Srbiji imajući u vidu da će naredne godine biti organizovano Svetsko prvenstvo u SAD, kao i da postoje ambicije da se naredno Evropsko prvenstvo u defanzivnom streljaštvu održi u Srbiji. 

Uzimajući u obzir napred navedeno, nadamo se da će Ministarstvo sporta kao i nadležne institucije u Republici Srbiji prepoznati značaj daljeg razvoja ovog streljačkog sporta kao i njegov značaj za dalju promociju streljaštva, kao jednog od naših najtrofejnijih sportova, ali i Republike Srbije na međunarodnom planu. 

FOTO: Privatna arhiva

Srpski savez za defanzivno streljaštvo – IDPA, posebnu zahvalnost za podršku u ostvarivanju navedenih rezultata na Evropskom prvenstvu duguje nesebičnoj podršci Saveza za praktično streljaštvo Republike Srbije – IPSC i Sportskog Saveza Srbije, kao i finansijskoj podršci zlatnih sponzora Saveza – Triglav osiguranju a.d.o. i Alta banci.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo fudbaler kojeg Piksi i Rambo Petković dobro pamte