JOVANI ZLATO, NIKOLAJU VIZA: Arsićeva šampionka Evrope u skifu, Pimenov u istoj disciplini izborio plasman na Olimpijske igre

S. K.

28. 04. 2024. u 14:52

JOVANA Arsić je na impresivan način osvojila titula prvakinje Evrope u skifu na šampionatu Starog kontinenta u veslanju, koje je završeno u Segedinu. Srpkinja je od starta krenula silovito, odmah je preuzela prvo mesto, koje nije ispuštala do kraja finalne trke. Dan je ulepšao i Nikolaj Pimenov, pošto je u kvalifikacijama za Olimpijske igre, koje su takođe održane u mađarskom gradu, osvojio prvo mesto u skifu i postao 83. sportista Srbije koji je izvadio kartu za Pariz.

ЈОВАНИ ЗЛАТО, НИКОЛАЈУ ВИЗА: Арсићева шампионка Европе у скифу, Пименов у истој дисциплини изборио пласман на Олимпијске игре

Foto: N.Skenderija

Arsićeva, koja je pre tri godina bila treća na EP u Varezeu, briljantno je odveslala finalnu trku. Naša najbolja veslačica, koja je lane na SP u Beogradu izvadila olimpijsku vizu, je nametnula svoj ritam, stekla ogromnu prednost već posle 500 metara, a na polovini staze bežala je Nemici Aleksandri Foster više od 10 sekundi. Tu prednost u odnosu na Nemicu uvećala je posle 1.500 metara. U finišu trke je malo smanjila gas, ali je suvereno prva prošla kroz cilj u vremenu - 8.23,42. Druga, Nemica Foster uspela je na kraju da smanji razliku - 8.28,16. Bronzi se radovala Čehinja Alisa Prokesova - 8.34,97.

Pre Arsićeva juče prepodne je u finalu olimpijskih kvalifikacija u skifu blistao Nikolaj Pimenov koji je ubedljivo osvojio prvo mesto (7.33,32), za više od dve sekunde bio je bržio od Bugarina Kristiana Vasileva. Treći, koji je izvadio olimpijsku vizu, bio je Belgijanac Tim Bris - 7.39,37.

- Srećan sam što sam izborio odlazak u Pariz. Naporno sam radio prošle i ove godine, dosta sam se promeni. Bila je to luda promena u mom životu i mislim da sam zasluženo izvadio olimpijsku vizu - istakao je za sajt svetske plivačke federacije (FISA) Pimenov.

Osim Jovane  su se na EP takmičila još dva naša čamca. Dušan Slavnić i Viktor Pivač su u "B" finalu dvojca bez kormilara bili drugi, ukupno osmi na šampionatu. Aleksandar Beđik i Matija Rajković su u "C" finalu dubl skula bili treći, ukupno 15.

Arsić: Osećam se fenomenalno

- OSEĆAM se fenomenalno, bilo je odlično. Trka je bila prilično dobra, kontrolisala sam trku. Bila sam u Segedinu skoro 20 puta, trkala sam se i kada sam bila mlađa - rekla je za sajt svetske veslačke federacije (FISA) Arsićeva.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)