ANGELINA I ELZAN U AKCIJI: Prvog dana dvoranskog SP u Glazgovu na borilištu Topićeva i Bibić

S. R.

01. 03. 2024. u 12:18

PRVI dan dva aduta. Na borilište u dvorani u Glazgovu izlaze skakačica uvis Angelina Topić u finalu od 20.41, dok će se na stazi u okviru kvalifikacija na 1.500 metara (21.10) Elzan Bibić naći u bespoštednoj borbi sa planetarnim kremom na SP u Škotskoj (1-3. mart), koje je ujedno i kruna zimske sezone.

АНГЕЛИНА И ЕЛЗАН У АКЦИЈИ: Првог дана дворанског СП у Глазгову на борилишту Топићева и Бибић

FOTO: EPA

Mlada talentovana Topićeva jedna je od 12 učesnica velikog finala, a mogao bi da bude naš veliki adut za odličje. Ćerka proslavljenog Dragutina deli zvanično treći najbolji rezultat ove zime, sa Amerikankom Kaningem (197 centimetara). Ovaj rezultat je ostvarila na mitingu sredinom februara u Banjskoj Bistrici, a to je ujedno i njen lični rekord u zatvorenom. Jedino bolje su Ukrajinka Mahučik (204 centimetara) i Australijanka Oslagers sa 203 centimetra. Ono što je značajno, Angelina već ima iskustvo sa velikih takmičenja, jer je pre dve godine u Beogradu zauzela osmo mesto.

Mnogo veća i jača konkurencija očekuje Bibića. Od 32 atletičara, Novopazarac će u pokušati da se probije u finale.

- Dobro sam radio. Iskoristio sam svaki dan za maksimalan trening. U Glazgovu me očekuju jaka konkurencija i kvalitetne trke. Ne sumnjam da će ostali biti u najboljem izdanju i punoj formi. Bio bih prezadovoljan finalom, a posle je sve moguće - naglasio je 25-godišnji Bibić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave