ČETIRI ŽELJE - DVA TROFEJA: U Obrenovcu će u nedelju u finalu Kupa igratu igrači Mladog radnika i Vojvodine i odbojkašice TENT-a i Jedinstva

S. K.

22. 02. 2024. u 21:38

OBRENOVAC će u nedelju biti odbojkaška prestonica Srbije. Za trofej pobednika Kupa od 16.30 časova boriće se igrači Vojvodine i Mladog radnika, a od 19.00 odbojkašice TENT-a i Jedinstva iz Stare Pazove.

ЧЕТИРИ ЖЕЉЕ - ДВА ТРОФЕЈА: У Обреновцу ће у недељу у финалу Купа играту играчи Младог радника и Војводине и одбојкашице ТЕНТ-а и Јединства

foto oss

Požarevljani su dosada igrali u četiri finala i nijednom nisu trijumfovali, za razliku od Novosađana koji su 15. puta osvajali Kup, poslednji put pre četiri godine.

- Nadam se da će nedelja da bude istorijski dan za Mladi radnik, koji zaslužuje ovaj pehar. Ipak, ulogu favorita prepuštam Vojvodini, ipak su oni naš najtrofejniji klub. Imamo svoje šanse, digli smo formu, ne pretimo, otpimizam zasnivamo na energiji, našem iskustvu - istakao je na presu kapiten Mladog radnika Aleksadar Gmitrović.

Kapiten Novosađana Žarko Kisić ne beži od uloge favorita, ali je umereni optimista. Podsetimo, Vojvodina je osvojila Superkup.

- Svesni smo svojih kapaciteta i mogućnosti koje bi trebalo da ostvarimo. Veoma sam ponosan na svoju ekipu, znam koliko smo naprono radili da bi stigli da finala, izbacili smo Zvezdu, Partizan. Smatram i da su šanse podjednake, jer igramo na neutralnom terenu, a i u pitanju je jedan dan, jedan meč - naglasio je Kisić.

Žestok okršaj se očekuje u ženskom finalu. I jedna i druga ekipa imaju po jedan poraz u prvenstvu, Jedinstvo je samo više pokazalo na evropskoj sceni, gde je stalo u četvrtfinalu Kupa CEV. TENT dosad nije osvajao Kup, a igračice Stare Pazove su se trofeju radovale 2017. godina.

- Želja je prevelika sa obe strane. I jedni i drugu imaju mlade igračice, tako da mislim da da će odluči mirnija glava. Znači nam mnogo što igramo u našoj hali u kojoj ove godine nismo nijednom izgubile. Mislim da je to naša prednost - smatra kapitenka TENT-a Danijela Andrić.

Milica Medved je istakla da Jedinstvo još nije odigralo svoj najbolji meč:

- Na početku sezone smo zacrtale cilj da pokušamo da osvojimo sva tri trofeja. Jedan već imamo, Superkup, za drugi se borimo u nedelju, a o trećem imaćemo prilike da pričamo. Verujem da će meč biti kvalitetan, poštujemo TENT, ove sezone igraju sjajno. Još nismo pokazale našu pravu igru, nismo pružile maksimum. Smirene smo, koncetrisane, odlično treniramo, naučile smo lekciju od prošle godine i greške nećemo ponoviti.

Karata više nema

OBRENOVČANI su za nekoliko sati raspordali sve ulaznice. To znači da će dvorana biti ispunjena do poslednjeg mesta, što obećava pravi odbojkaški spektakl.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)