PROBLEMI PRED OLIMPIJSKE IGRE: Građani protestovali protiv organizatora

Novosti online

11. 02. 2024. u 15:18

Oko 300 ljudi se okupilo u Milanu na protestu zbog, kako tvrde, negativnog uticaja na životnu sredinu Zimskih olimpijskih igara koje će se održati u severnoj Italiji 2026.

ПРОБЛЕМИ ПРЕД ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Грађани протестовали против организатора

FOTO: Tanjug

Protest je organizovala grupa koja sebe naziva "Neodrživi olimpijski komitet" i demonstranti su držali oslikane table sa natpisom "Lažni sneg pravi profit", javlja Rojters.

Toplije zime u Italiji smanjuju mogućnost da će na Olimpijadi biti snega bez pribegavanja proizvodnji veštačke sorte.

Igre će se održati na dve glavne lokacije, u Milanu i na alpskom skijalištu Kortina d'Ampeco, a demonstranti tvrde da će velika površina zemljišta pretrpeti štetu zbog potrebnih građevinskih radova.

Ministar ekonomije Đankarlo Đorđeti rekao je prošle nedelje da je sve više zabrinut zbog kašnjenja u pripremama za Olimpijske igre koje će trajati od 6. do 22. februara 2026.

Italijanske vlasti su nedavno potpisale ugovor sa jednom građevinskom firmom da izgradi kliznu stazu u Kortini, sa ciljem da se reši dugotrajni problem kašnjenja i neizvesnosti.

BONUS VIDEO: "KALINIĆ I LUČIĆ SU KLjUČ": Sa Dejanom Karovićem o reprezentaciji, večitima, Nikoli Jokiću...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024