SVE JE U GLAVI: Strahinja Rašović veruje da će vaterpolisti Srbije izboriti olimpijsku vizu i da će se naći na svetskom postolju

S. Krstović

03. 02. 2024. u 05:00

BEZ euforije, jakih reči, ali sa jasnim ciljem bili su danas vaterpolisti na aerodromu "Nikola Tesla" uoči puta za Dohu, gde 5. februara protiv Japana startuju na SP. "Delfini" su uvereni da će primarni zadatak da ispune i da će posle obezbeđene olimpijske vize napasti medalju, koju na šampionatima planete čekaju od 2017, kada su u Budimpešti bili bronzani.

СВЕ ЈЕ У ГЛАВИ: Страхиња Рашовић верује да ће ватерполисти Србије изборити олимпијску визу и да ће се наћи на светском постољу

Foto: AP

- Ovo nam je treće takmičenje u poslednjih sedam meseci i nadam se da će biti "treća sreća" - priča za "Novosti" večiti optimista Strahinja Rašović. - Spremni smo i fizički i psihički. Boleo nas je poraz od Mađara u četvrtfinalu EP tri dana, ali kao šta se kaže "svako čudo tri dana" i ideš dalje. Nema vremena za očajavanje, ne mogu stati životi i karijere. Mislim da smo se dobro pripremili, znamo gde smo grešili na EP, svi smo tu glavom sto posto i nestrpljivi smo da počne SP.

Na šampionatu, ali i na trening meču sa Francuskom bilo je vidljivo da "delfine" muči igrač više...

- Nephodno nam je malo više strpljenja u napadu, da nas ne ponesu neke situacije, kao što se dešavalo u Zagrebu, da ne pokušavamo da u jednom napadu damo dva gola. Ako gubimo, da se smirimo, da nije ništa strašno, utakmica se igra četiri četvrtine. Meč protiv Francuza na EP je pokazao da smo ih kada smo smireni slomili posle treće četvrtine. A nijedna ekipa, čak ni Španija, nije ih pobedila lagano. Što se tiče treninga svi radimo, predani smo. Jednostavno, sve je stvar glave - podvlači Rašović.

Grupa nije nimalo laka, Japanci, Crnogorci i Amerikanci su uvek vili neugodni rivali.

- Japan je najjači od svih takozvanih slabijih ekipa. Crna Gora u grupi uvek igra rasterećeno, a Amerika je pokazala da je kadra da se bori za medalju. Možda je naša grupa C i najjača.

Mada igrači ne žele da gledaju daleko, valja podsetiti da pobednik grupe ide direktno u četvrtfinale, da se drugi i treći ukršataju grupom D, u kojoj su Mađarska, Italija, Rumunija i Kazahstan.

- Ma, nema lakog protivnika. Bilo bi najlepše da u grupi budemo prvi, obezbedimo olimpijsku vizu, pa da onda rasterećeni krenemo u borbu za medalju. A zna se da je za mene lično dobar rezultat samo zlato, od kad znam za sebe važno mi je da budem najbolji - kaže Rašović.

Strahinja se nada da će reprezentacija konačno da "klikne" i vrati se kući sa medaljom.

- Ponavljam, samo da nam je glava hladna, da budemo smireni u odlučujućim trenucima i da shvatimo da nije ništa katastrofalno. Da su pobeda i poraz sastavni deo sporta. Najbitnije je zdravlje, a ako malo spustimo taj pritisak sve je moguće - ubeđen je Rašović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti